Alpha Bank: Ολο το πρόγραμμα εθελουσίας – Στόχος να αποχωρήσουν περίπου 300 άτομα – Ποιες παροχές δίνονται για πρώτη φορά

16:32 6/9/2019 - Πηγή: BankWars

Στοχεύοντας στην αποχώρηση περίπου 300 εργαζομένων, κυρίως από τις κεντρικές της υπηρεσίες, η Alpha Bank, ανακοίνωσε το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου από σήμερα έως τις 20 Σεπτεμβρίου.  

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους της εργαζόμενους στην τράπεζα. Εξαιρούνται από την περίμετρο οι θυγατρικές και όσοι εργάζονται σε κεντρικές υπηρεσίες της τράπεζας,

οι οποίες δεν διαθέτουν πλεονάζον προσωπικό.

Το ύψος της παρεχόμενης αποζημίωσης καθορίζεται από την ηλικία και τα έτη υπηρεσίας, με τα κίνητρα να προσαυξάνονται για την ομάδα των εργαζομένων μεταξύ 40 με 50 ετών, που έχει τουλάχιστον 20 χρόνια προϋπηρεσίας. Οι εργαζόμενοι με τα παραπάνω χαρακτηριστικά μπορούν να πάρουν έως και τη διπλάσια αποζημίωση.

Προσαύξηση της αποζημίωσης κατά 30% παρέχεται στους εργαζόμενους σε επιλεγμένες κεντρικές υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται στην περίμετρο του προγράμματος καθώς στόχευση της τράπεζας είναι να αποσυμφορηθεί από το πλεονάζον προσωπικό.

Προσαύξηση 10 χιλ. ευρώ παρέχεται, επίσης, σε εργαζόμενους με δύο ανήλικα τέκνα. Το ποσό φθάνει στις 20 χιλ. ευρώ για όσους κάνουν χρήση του προγράμματος και διαθέτουν τρία ή περισσότερα ανήλικα τέκνα.

Για όσους αποδεχθούν το πρόγραμμα, η τράπεζα εγγυάται, επίσης, την άμεση καταβολή του συνολικού ποσού, το οποίο τους αναλογεί από τον ατομικό λογαριασμό του ομαδικού ασφαλιστηρίου. Πρόκειται για πρόσθετη παροχή, που εμφανίζεται πρώτη φορά σε κίνητρα εθελούσιας εξόδου. Για πρώτη φορά επίσης, η τράπεζα αναλαμβάνει να καλύψει το κόστος αυτασφάλισης, ως το ποσό των 10 χιλ. ευρώ.

Τέλος, όσοι αποδεχθούν το πρόγραμμα την πρώτη εβδομάδα της περιόδου αποδοχής, λαμβάνουν, ως bonus, προσαύξηση της αποζημίωσης κατά 5%. Σημειώνεται ότι το συνολικό ποσό της αποζημίωσης δεν μπορεί να ξεπερνά τις 150 χιλ. ευρώ (μεικτά).

Το ευέλικτο πρόγραμμα αδείας μετά αποδοχών

Η δεύτερη βασική επιλογή του προγράμματος είναι άδεια μετά αποδοχών ως πέντε έτη. Επιλογή που απευθύνεται τόσο σε όσους έχουν ορατότητα συνταξιοδότησης, αλλά και σε αυτούς που επιδιώκουν να αναζητήσουν άλλη εργασία, έχοντας διασφαλίσει στο μεσοδιάστημα την ασφάλισή τους και ένα μειωμένο μηνιαίο εισόδημα.

Για να καταστήσει πιο ελκυστική την άδεια μετά αποδοχών για όσους θέλουν να αναζητήσουν μια νέα επαγγελματική πρόκληση, η τράπεζα δίνει, για πρώτη φορά, τη δυνατότητα πρόωρης διακοπής του προγράμματος, κλιμακώνοντας το ύψος του εφάπαξ ποσού με κριτήριο την ταχύτητα διακοπής του προγράμματος.

Συγκεκριμένα όσοι επιλέξουν 3ετή άδεια μετά αποδοχών θα λαμβάνουν το 50% του μισθού τους, συν τα αναλογούντα δώρα και επιδόματα. Αν διακόψουν το πρόγραμμα εντός του πρώτου έτους, θα πάρουν εφάπαξ το 80% της αποζημίωσης. Αν το πράξουν μεταξύ δεύτερου και τρίτου έτους, θα πάρουν το 45% της αποζημίωσης.

Για όσους έχουν συμπληρώσει το 51ο έτος, ο μηνιαίος μισθός ανέρχεται στο 60% των υφιστάμενων μεικτών μηνιαίων αποδοχών τους και εφόσον διακόψουν το πρόγραμμα κατά την πρώτη διετία θα λάβουν εφάπαξ το 50% της αποζημίωσης. Το ποσό υποχωρεί στο 40% για το τρίτο έτος και στο 30% αν το πρόγραμμα διακοπεί μεταξύ του τέταρτου και του πέμπτου έτους.

Όσοι κάνουν χρήση, θα συνεχίσουν να έχουν για τέσσερα χρόνια κάλυψη από το ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο της τράπεζας και θα διατηρήσουν τυχόν προνομιακά επιτόκια για εξυπηρετούμενα δάνειά τους.

Σημειώνεται ότι στις 30 Ιουνίου η τράπεζα διατηρούσε πρόβλεψη 55,8 εκατ. ευρώ για την αποχώρηση προσωπικού. Στη διάρκεια του Α’ εξαμήνου χρησιμοποιήθηκαν προβλέψεις 3,2 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα