Alpha Bank: Καλύφθηκε η αύξηση κεφαλαίου από το βιβλίο στο εξωτερικό

Θέμα ωρών ήταν τελικά η κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου της Alpha Bank έως του ποσού των 800 εκατ. ευρώ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η ζήτηση στην ιδιωτική τοποθέτηση που διενεργείται στο εξωτερικό ήταν αρκετή για την επίτευξη του στόχου.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακά γραφεία, οι επενδυτές στο εξωτερικό έχουν καλύψει ήδη περί τα 640 εκατ. ευρώ και παράλληλα τρέχει η δημόσια προσφορά στην Ελλάδα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει σημειωθεί

υπερκάλυψη και σε αναλογία 50% – 50% από υφιστάμενους και νέους μετόχους.

Το βιβλίο προσφορών άνοιξε σήμερα το πρωί με ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον από ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank. Παράλληλα ξεκινά και η δημόσια προσφορά για τους επενδυτές στην Ελλάδα, με τις δύο διαδικασίες (Συνδυασμένη Προσφορά) να ολοκληρώνονται την Τετάρτη 30 Ιουνίου. Για την ΑΜΚ δεν έχει καθοριστεί εύρος τιμών και ισχύει αυτό που έχει ανακοινωθεί ότι η ανώτατη τιμή διάθεσης των νέων μετοχών θα είναι το 1,20 ευρώ.

Ως προς Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), εκτιμάται ότι συμμετάσχει μερικώς στην αύξηση, μειώνοντας το ποσοστό του από το 11% σήμερα, στα επίπεδα του 8% – 9%.

Από την άλλη, η πλευρά Πόλσον θα κάνει χρήση όλων των δικαιωμάτων του και θα μετάσχει κανονικά στην έκδοση.

Στην Alpha Bank υπάρχει αισιοδοξία τόσο για την υπερκάλυψη της έκδοσης, όσο και για τη διαμόρφωση του τιμήματος ανά νέα μετοχή στα επίπεδα του 1 ευρώ.

Πρόκειται για στόχο που είχε εξ αρχής θέσει η διοικητική ομάδα της Alpha Bank για την προστασία των υφιστάμενων μετόχων της.

Ετσι, η Alpha Bank θα συγκεντρώσει κατά τα φαινόμενα μέσα στο επόμενο δεκαήμερο τα κεφάλαια που ζητεί, τα οποία θα της επιτρέψουν να εκτελέσει με άνεση το στρατηγικό πλάνο με την κωδική ονομασία «Tomorrow».

Το σχέδιο του CEO της Βασίλη Ψάλτη, πέραν της πλήρους εξυγίανσης του ισολογισμού της τράπεζας, προβλέπει τον μετασχηματισμό του ομίλου σε ένα αποδοτικό, ασφαλές και κερδοφόρο σχήμα, ικανό να χρηματοδοτήσει επαρκώς την πραγματική οικονομία και να διεκδικήσει υψηλά μερίδια στα νέα δάνεια που θα διατεθούν μέσω των δράσεων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Keywords
Τυχαία Θέματα