Τσόκλη: Ειχα καρκίνο στο στήθος- Η εμπειρία μου με την πολιτική μου στοίχισε

Για την περιπέτεια της υγείας της αλλά και για τις 100.000 ευρώ το μήνα που λέγεται ότι λάμβανε ως μηνιαίες αποδοχές από την ΕΡΤ μίλησε σε συνέντευξη της η δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μάγια Τσόκλη στο περιοδικό «ΕΓΩ»

Διαβάστε την συνέντευξη της:

Είχα καρκίνο στο στήθος. Όπως χιλιάδες άλλες γυναίκες, εγχειρίστηκα, έκανα χημειοθεραπείες, συνεχίζω να παίρνω φάρμακα. Φαίνεται ότι η ψυχική διάθεση επηρεάζει καταλυτικά την υγεία. Έτσι, θεωρώ ότι η μεγάλη στενοχώρια από την εμπειρία μου με την πολιτική επίσπευσε, αν μη τι άλλο, την εξέλιξη της νόσου. Όμως, δεν ρίχνω την ευθύνη σε κανέναν άλλο παρά μόνο στον εαυτό μου…

Κακά τα ψέματα, όταν ασθενείς, είσαι μόνος σου· και μετά το πρώτο σοκ, έχεις ατελείωτες ώρες να σκεφτείς. Τι έκανες λάθος, τι θα αλλάξεις, τι πραγματικά αγαπάς… Συνειδητοποιείς ότι δεν ξυπνάς κανένα πρωί, έχοντας υπογράψει κάποιο συμβόλαιο ότι θα βγάλεις την ημέρα. Ανά πάσα στιγμή, μπορεί να σου συμβεί κάτι αναπάντεχο. Οπότε, πιο συνειδητά, πιο ουσιαστικά και πιο έντονα, ζεις τη στιγμή, το τώρα.

Για την απόφασή της να υιοθετήσει πριν τρία χρόνια ένα παιδί και τις αλλαγές που έφερε στη ζωή της

Έχει πλουτίσει τη ζωή μου ο γιος μου. Μου μαθαίνει να ξαναβλέπω τον κόσμο με τα δικά του μάτια. Κάθε μέρα τον βλέπω να ρουφάει τη ζωή και να αναπτύσσεται. Κάθε μέρα είναι μια γιορτή για αυτόν. Όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί μπροστά του. Είναι αληθινά, θαυμαστό! Η μονογονεϊκή υιοθεσία είναι πλέον εφικτή στη χώρα μας, κι αυτό, ομολογώ με εντυπωσίασε ευχάριστα»

Για τον «παχυλό» μισθό της από την ΕΡΤ…

Γράφτηκε σε πρωτοσέλιδο -και φυσικά μεταφέρθηκε στα blogs- ότι λάβανα ως αμοιβή για την εκπομπή στην ΕΡΤ 100.000 ευρώ το μήνα. Στην πραγματικότητα έπαιρνα 3.200 ευρώ το επεισόδιο. Αμοιβή για τη δημοσιογραφική ομάδα, την παρουσίαση, τα κείμενα και την υπεραξία 15 χρόνων δουλειάς. Επί 10 επεισόδια το χρόνο, μας κάνουν 32.000 το χρόνο! Για μία εκπομπή δε που, από τις επαναλήψεις, έχει αποσβέσει πολλές φορές το κόστος της.

ΠΗΓΗ: ΕΓΩ!WEEKLY

Keywords
Τυχαία Θέματα