Την πρόθεσή του να αγοράσει την Oculus VR ανακοίνωσε το Facebook

Την πρόθεσή του να αγοράσει την Oculus VR – την καλιφορνέζικη εταιρεία η οποία είναι γνωστή για το σετ εικονικής πραγματικότητας Oculus Rift – στο πλαίσιο μίας συμφωνίας συνολικού ύψους δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε το facebook.

Το Oculus Rift αναπτύσσεται

με χρηματοδότηση που συγκεντρώθηκε μέσω του Kickstarter και επιπλέον επενδυτικά κεφάλαια. Όπως δήλωσε ο ιδρυτής του facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, οι τεχνολογίες της Oculus μπορούν να «αλλάξουν τον τρόπο που δουλεύουμε, παίζουμε και επικοινωνούμε».

Αν και το Oculus Rift δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, έχουν υποβληθεί πάνω από 75.000 αιτήματα για development kits.

Στη σχετική ανακοίνωση του facebook αναφέρεται ότι το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο σκοπεύει να επεκτείνει την χρήση των τεχνολογιών εικονικής πραγματικότητας της εταιρείας έτσι ώστε αυτή να περιλαμβάνει τομείς όπως η επικοινωνία, τα media, η ψυχαγωγία, η εκπαίδευση κ.α.

Η συμφωνία περιλαμβάνει 400 εκατ. σε μετρητά και 23,1 εκατ. μετοχές του facebook, αξίας που υπολογίζεται στα 1,6 δισ. δολάρια. Επίσης, οι εργαζόμενοι της Οculus θα λάβουν άλλα 300 εκατ. σε μετρητά και μετοχές εάν επιτευχθούν συγκεκριμένοι στόχοι.

«Οι φορητές συσκευές είναι η πλατφόρμα του σήμερα, και τώρα ετοιμαζόμαστε για τις πλατφόρμες του αύριο» δήλωσε ο Ζούκερμπεργκ. «Η Oculus έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει την πιο κοινωνική πλατφόρμα που υπήρξε ποτέ» πρόσθεσε.

«Πιστεύουμε ότι η εικονική πραγματικότητα θα καθοριστεί δραστικά από τις κοινωνικές εμπειρίες που συνδέουν τους ανθρώπους με μαγικούς νέους τρόπους. Είναι μία καινοτόμα και ριζοσπαστική τεχνολογία, η οποία επιτρέπει στον κόσμο να βιώσει το αδύνατο, και είναι μόνο η αρχή» ανέφερε ο Μπρένταν Άιριμπε, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Oculus VR.

Η Oculus θα διατηρήσει τα κεντρικά της στο Ιρβάιν της Καλιφόρνια και θα συνεχίσει την ανάπτυξη του Oculus Rift. Η όλη συναλλαγή αναμένεται να «κλείσει» μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2014.
«Φανταστείτε να απολαμβάνετε μία θέση δίπλα στο τερέν σε έναν αγώνα, να μελετάτε σε μία αίθουσα με φοιτητές και καθηγητές από όλο τον κόσμο ή να συναντάτε έναν γιατρό πρόσωπο με πρόσωπο – απλά και μόνο φορώντας τα ειδικά γυαλιά στο σπίτι σας. Πρόκειται για μία πραγματικά νέα πλατφόρμα επικοινωνίας» έγραψε ο Ζούκερμπεργκ στο facebook.

«Η εικονική πραγματικότητα ήταν κάποτε το όνειρο της επιστημονικής φαντασίας. Αλλά όνειρο ήταν κάποτε και το Ίντερνετ, και οι υπολογιστές και τα smartphones. Το μέλλον έρχεται και έχουμε ευκαιρία να το χτίσουμε μαζί» τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα