Τεράστιες εγκαταστάσεις που ξεπερνούν τα 20.000τ.μ. του Γαβαλά περνούν στα χέρια της Περιφέρειας Αττικής

Η επωνυμία Λάκης Γαβαλάς ΑΕ θα δώσει τη θέση της στην Περιφέρεια Αττικής. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δώσει η κυβέρνηση το πράσινο φως ώστε οι δημευμένες από το Δημόσιο τεράστιες εγκαταστάσεις στην Κάντζα του φυλακισμένου μόδιστρου Λάκη Γαβαλά,

να περάσουν στην ιδιοκτησία της Περιφέρειας Αττικής.

Σε 38 κτίρια διασπαρμένα στο Λεκανοπέδιο στεγάζονται σήμερα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, για τα οποία καταβάλλει σημαντικά μισθώματα: 10 εκατ. ευρώ ετησίως. Την ίδια ώρα παραμένουν αναξιοποίητα κτίσματα εμβαδού άνω των 20.000 τετραγωνικών μέτρων σε οικόπεδο 31.000 τ.μ. που είχε αγοράσει ο Λάκης Γαβαλάς.

Την καινοτόμο πρόταση εξαγοράς των εγκαταστάσεων αυτών υπέβαλε προ ημερών ο πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών και περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Πρόκειται για μια πρόταση η οποία, στο πνεύμα των ημερών, θα χαρακτηριζόταν… «καζάν καζάν».

Διότι, όπως περιγράφεται, κερδίζουν όλοι: το ελληνικό Δημόσιο παίρνει τα χρήματα που του οφείλονται, η Περιφέρεια Αττικής λύνει το κτιριακό της πρόβλημα και στεγάζει τις υπηρεσίες της γλιτώνοντας τα ενοίκια, ο ιδιώτης εξοφλεί τα χρέη του για τα οποία είναι προφυλακισμένος και οι τράπεζες εξασφαλίζουν τα χρήματα που έχουν δανείσει στον επιχειρηματία.

Πηγή: Τα Νέα

Keywords
Τυχαία Θέματα