Συνάντηση Βενιζέλου με τους «58″ με θέματα τη λίστα και τον σταυρό στις Ευρωεκλογές

Με εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας των «58» θα συναντηθεί το απόγευμα της Πέμπτης ο Ευ.Βενιζέλος. Θα συζητηθεί το θέμα της κατάρτισης του ψηφοδελτίου της «Ελιάς» με δεδομένη την απόφαση για σταυροδοσία στις Ευρωεκλογές, απόφαση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους κόλπους των «58».

Στόχος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι να οριστεί και η Οργανωτική Επιτροπή της Συνδιάσκεψης για τις ευρωεκλογές, η οποία

θα διεξαχθεί εντός Μαρτίου.

Σε προηγούμενες συνεννοήσεις τέθηκε το αίτημα από τις συνεργαζόμενες δυνάμεις προς το ΠΑΣΟΚ να μην οριστούν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής ανάλογα με τη δύναμη του καθενός, αλλά να τοποθετηθεί ίδιος αριθμός μελών από όλους σε μια συμβολική κίνηση για το εύρος της παράταξης.

Η σύνθεση του ψηφοδελτίου αποτελεί «αγκάθι» για ένα κομμάτι των «58», οι οποίοι θα ήθελαν να διαμορφωθούν οι συνθήκες για τη προώθηση νέων προσώπων, όχι αναγκαστικά στην ηλικία, και εκτιμούν ότι ο σταυρός προτίμησης θα ευνοήσει τα γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή άλλους «επώνυμους».

Τον ίδιο προβληματισμό συμμερίζονται και αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία από τη μια πλευρά αναγνωρίζουν την ανάγκη ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού αλλά από την άλλη πλευρά πιέζονται από την ανάγκη να υπάρξει ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα