Στο εξώφυλλο Αγγλικού βιβλίου φωτογραφία της Αλίκης!

Στο εξώφυλλο του αγγλικού βιβλίου της Ali Smith με τίτλο «Artful» φιγουράρει μια ασπρόμαυρη φωτογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη από την ταινία «Το Κλωτσοσκούφι», παραγωγής του 1960!

Πρόκειται για μια συλλογή από διαλέξεις που έχει δώσει η συγγραφέας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Το κυρίως θέμα του αφορά την τέχνη και παρουσιάζει καλλιτέχνες και συγγραφείς από τον Μιχαήλ Άγγελο μέχρι τον Κάρολο Ντίκενς. «Με δυο λόγια, το κυρίως θέμα του βιβλίου είναι η επικοινωνία της σκέψης με την τέχνη. Με

άξονα τη σχέση δύο γυναικών αφηγείται με πολύ ευρηματικό ύφος την ιστορία και την αξία της τέχνης στη ζωή μας, από τον μεταμοντερνισμό μέχρι τις τοιχογραφίες των αρχαίων φυλών, αλλά και τα μιούζικαλ της δεκαετίας του ’60″, σχολιάζει Άγγλος κριτικός βιβλίων.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένα για το γεγονός αυτό, σύμφωνα με την Espresso, είναι και τα οικεία πρόσωπα της Αλίκης Βουγιουκλάκη. «Αυτό που συνέβη μας κάνει να σκεφτούμε ότι τελικά οι μεγάλοι καλλιτέχνες δεν πεθαίνουν ποτέ και ο χρόνος είναι αυτός που τους καταξιώνει ακόμα και μετά τον θάνατό τους», λέει στην εφημερίδα άτομο από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Πηγή: Espresso

Keywords
Τυχαία Θέματα