Πρεμιέρα σήμερα στο ΟΑΚΑ για το «Μεγαλύτερο Θέαμα του Κόσμου», το φημισμένο Cirque du Soleil

Το ΟΑΚΑ ανοίγει τις πύλες του και υποδέχεται σήμερα και μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου το «Μεγαλύτερο Θέαμα του Κόσμου» το φημισμένο Cirque du Soleil, με τη θρυλική του παράσταση Alegría.

Οι 22 νταλίκες έφθασαν και ξεφόρτωσαν στο ΟΑΚΑ το 70 τόνων σκηνικό, την δυόμιση στρεμμάτων σκηνή, τα κουστούμια, τα αξεσουάρ, τα μουσικά όργανα, τα

ηχητικά και φωτιστικά μηχανήματα, τα πλυντήρια, τα μαγειρεία. Μία ομάδα 500 τεχνικών, με την υποστήριξη γερανών, καλαθοφόρων και ανυψωτικών, κρεμούν και συνθέτουν τα σκηνικά, συνδέουν τις χιλιάδες μέτρων καλωδιώσεις, οργανώνουν το περίφημο «backstage» της Alegría, δομούν τον άκρως εντυπωσιακό και συνάμα μαγικό κόσμο μίας αληθινής υπερπαραγωγής.

Μετά την πολύχρονη βασανιστική αναμονή για τους φανατικούς φίλους του Cirque du Soleil στην Ελλάδα, ήρθε επιτέλους η στιγμή της αλήθειας.

Η στιγμή που το διασημότερο καλλιτεχνικό σχήμα του πλανήτη Γη, το ένα και μοναδικό «Τσίρκο του Ήλιου», θα ανοίξει τις πόρτες του, αύριο Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012 στις οκτώμισι το βράδυ στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ, για να υποδεχθεί επιτέλους και τους Έλληνες θεατές.

Σ’ ένα ραντεβού αναμενόμενο από πολλά χρόνια, που όλον αυτό τον καιρό ανέβαζε συνεχώς τον πήχη, δημιουργώντας όλο και μεγαλύτερες προσδοκίες.

Προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν από τον μύθο του μεγαλύτερου και διασημότερου θεάματος στον κόσμο, από την καθολική του αποδοχή σε όλες τις χώρες, όλων των ηπείρων του πλανήτη, από τα 150 εκατομμύρια θεατών που παρακολούθησαν ως τώρα τις παραστάσεις του, από τις κορυφαίες διεθνείς διακρίσεις και βραβεία που κατέκτησε, από την τεράστια λάμψη του που επισκιάζει τα πάντα και τους πάντες, όπως άλλωστε έκανε και φέτος, όταν έκλεβε την παράσταση από τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους super star, είτε στην τελετή απονομής των Όσκαρ είτε στο Φεστιβάλ των Καννών!

Φιλοδοξώντας να δικαιώσει αυτή τη φήμη και αυτές τις προσδοκίες, ίσως  γι’ αυτό ακριβώς, το Cirque du Soleil επέλεξε στην παρθενική του εμφάνιση στη χώρα μας να παρουσιάσει μία μυθική του παράσταση, την Alegría. Από τις πρώτες παραστάσεις μέσω των οποίων ο σκηνοθέτης Franco Dragone εισήγαγε την Commedia del’Arte στο τσίρκο, ενώνοντας τη μαγεία των ακροβατικών με την ποίηση και τον λυρισμό του θεάτρου, η Alegría αποτελεί πιθανόν το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα της τέχνης του Cirque du Soleil.

Διαθέτει τον όγκο και το σκηνικό πλούτο, υπέροχα κουστούμια πέραν πάσης κριτικής, υψηλή τεχνολογία, εξαιρετική μουσική που άλλωστε είναι και η εμπορικότερη όλων των συναφών παραγωγών, κορυφαίους κλόουν, άψογες χορογραφίες, βαθιές ερμηνείες επιπέδου, ακροβατικά που κόβουν την ανάσα και κυρίως μία σημαντική κεντρική ιδέα, την αέναη πάλη ανάμεσα στο καινούριο και στο παλιό, στα νιάτα και στο γηρασμένο κατεστημένο, στη δύναμη της αλλαγής και στην ακινησία των βολεμένων.

Διαθέτει δηλαδή μία πλήρη συνταγή επιτυχίας από το ουσιώδες μήνυμα και περιεχόμενο, ως το λειτουργικό αστραφτερό περιτύλιγμα. Απομένει πλέον όλα αυτά να κριθούν και στην πράξη, αρχής γενόμενη

Keywords
Τυχαία Θέματα