«Πωλητήριο» σε …562 νησιά βάζει η κυβέρνηση

Σε εξέλιξη από το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται η διαδικασία για την παραχώρηση 562 νησιών σε ιδιώτες, παρά τις διαψεύσεις της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με το Ταμείο Αξιοποίησης της Περιουσίας του Δημοσίου, το ελληνικό κράτος έχει στην ιδιοκτησία του 562 νησιά με συνολικό εμβαδό 240.000.000 τετραγωνικών μέτρων τα οποία σχεδιάζει να αξιοποιήσει εμπορικά.

Σύμφωνα με παρουσίαση του κ. Ανδρέα Ταπραντζή, εντεταλμένου συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, στο συνέδριο του Economist στις 2 Ιουλίου 2012, «από τη συστηματική ανάλυση και επεξεργασία των διαθέσιμων

στοιχείων, προέκυψε ότι στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων του Δημοσίου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, και 562 νησιά ή νησίδες συνολικής έκτασης 240.000 στρεμμάτων… που το ενδεχόμενο αξιοποίησής τους πρέπει να διερευνηθεί συστηματικά.»

Σε αυτά τα 562 νησιά και νησίδες αναφερόταν προφανώς ο κ. Σαμαράς στη συνέντευξή του στη Le Monde, όπου χρησιμοποιήθηκε η έκφραση «πώληση», δημιουργώντας αναστάτωση στην Ελλάδα. Σύμφωνα όμως με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», η κυβέρνηση σχεδιάζει να παραχωρήσει τα νησιά αυτά για 100 χρόνια σε ιδιώτες. Γι” αυτό το σκοπό έχει ξεκινήσει η συστηματική καταγραφή τους και παράλληλα η αναζήτηση επενδυτών.

πηγή: iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα