Παίρνει θέση η Κίνα και στέλνει μήνυμα στις ΗΠΑ: «Δε θα επιτρέψουμε προβλήματα στη γειτονιά μας»

Σαφή προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ απεύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Wang Yi προς όλες τις πλευρές της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο ειδικότερα όμως προς τις ΗΠΑ λέγοντας πως όλες οι πλευρές να απόσχουν από κάθε ενέργεια ή πράξη η οποία θα μπορούσε να πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

«Η Κίνα επιμένει πως η τωρινή ένταση που έχει δημιουργηθεί στην Κορεατική Χερσόνησο πρέπει να επιλυθεί μέσω διαλόγου ανεξάρτητα

από το πώς η κατάσταση στην περιοχή μπορεί να εξελιχθεί» δήλωσε ο Wang Yi το Σάββατο, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον γ.γ. του ΟΗΕ Ban Ki- Moon.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας πρόσθεσε πως η διαδικασία απομάκρυνσης των πυρηνικών όπλων από την Χερσόνησο πρέπει να συνεχιστεί και η ειρήνη και η σταθερότητα να διατηρηθούν.

Ο Wang πρόσθεσε όμως ότι έχει σοβαρές επιφυλάξεις γύρω από τη διαμόρφωση της παρούσης κατάστασης στη Βόρεια Κορέα και η οποία είναι γειτονική χώρα προς την Κίνα. Ο ίδιος είπε ακόμη πως αντιτίθεται σε κάθε προκλητική συμπεριφορά και πράξεις από οποιοδήποτε μέρος στην περιοχή και πως«δεν πρόκειται να δεχθεί δημιουργία προβλημάτων στο κατώφλι της Κίνας» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να παραμείνουν ήρεμα και να απόσχουν από κάθε πράξη η οποία θα μπορούσε να τροφοδοτήσει περαιτέρω την ένταση.

πηγή: defencenet.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα