Οι εφημερίδες με μια ματιά

Τα θέματα που κυριαρχούν στις εφημερίδες είναι οι Ιταλικές εκλογές , το σκάνδαλο με κρέας αλόγου αλλά και τα μειώσεις στους μισθούς.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Στήνει στον τοίχο Στουρνάρα έκθεση-βόμβα από την Τράπεζα

της Ελλάδος».

Η εφημερίδα γράφει «υφεση, ανεργία αλλά και πρωτόγνωρη φτώχεια για τη μεταπολεμική Ελλάδα θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του 2013, επισημαίνει στην ετήσια έκθεσή της για την οικονομία η Τράπεζα της Ελλάδος. Αναφέρει μάλιστα ότι φρενάρουν την ανάκαμψη οι μειώσεις μισθών, η υψηλή φορολογία αλλά και οι επιβαρύνσεις στην ακίνητη περιουσία».

ΕΘΝΟΣ: «Ιταλικός σεισμός σε όλη την Ευρώπη».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «κραδασμούς στην Ευρώπη προκαλεί το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών. Αποτελεί ηχηρό μήνυμα για τη σκληρή γραμμή της συμπίεσης των κοινωνικών αναγκών που επιβλήθηκε από τη Μέρκελ και το διευθυντήριο των Βρυξελλών».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Πληρώνουμε για να μας ψεκάζουν!».

Η εφημερίδα γράφει «ιδού το ντοκουμέντο που ξεσκεπάζει τους κυβερνώντες που προσποιούνται ότι δεν ξέρουν, δεν άκουσαν για τους αεροψεκασμούς. Το έγγραφο-σοκ που φέρνει τα πάνω-κάτω και καταδεικνύει ότι κάποιοι έχουν βάλει στόχο να μας κάνουν φυτά, στάλθηκε από την διεύθυνση οικονομικού του ΕΛΓΑ προς την Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος στις 23/4/2012, με αριθμό Πρωτοκόλλου 4796″.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ιταλικό χαστούκι σε Μέρκελ και λιτότητα».

Η εφημερίδα επισημαίνει «Βasta! είπαν οι Ιταλοί στη λιτότητα… Από το σκοτσέζικο ντους των αποτελεσμάτων και τις αλλεπάλληλες εκπλήξεις της χθεσινής βραδιάς των ιταλικών εκλογών, το μόνο σίγουρο είναι ένα: ότι οι Ιταλοί είπαν «όχι» στη λιτότητα και στη… Μέρκελ! Αυτό αποδεικνύουν τα εντυπωσιακά ποσοστά του αντισυστημικού Μπέπε Γκρίλο και του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος διέψευσε όσους περίμεναν να δουν το πολιτικό του τέλος. Μεγάλος ηττημένος των εκλογών είναι ο απερχόμενος τεχνοκράτης πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, ο οποίος μετά βίας κατόρθωσε να αγγίξει το 10%».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Φάγαμε κρέας με …πέταλα».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «δύο εταιρείες, οι οποίες εισήγαγαν στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία αλογίσιο κρέας, έχει εντοπίσει ο ΕΦΕΤ. Η υπόθεση ερευνάται από το ΣΔΟΕ και την Εισαγγελία Αθηνών, καθώς διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για εταιρείες-φαντάσματα με έδρα ένα χωράφι και μία πολυκατοικία. Εν τω μεταξύ 100 δείγματα κρέατος θα περάσουν από έλεγχο DNA, με σκοπό να ανιχνευθούν τυχόν ουσίες που εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία».

ΕΣΤΙΑ: «Μεγάλες αλήθειες από τον Κ. Μητσοτάκη».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «μήνυμα αισιοδοξίας απηύθυνε χθες ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σε μία σπάνια δημόσια παρουσία του, επ΄ευκαιρία της κυκλοφορίας του βιβλίου για τα πεπραγμένα της περιόδου 1990-93. Στο κατάμεστο θέατρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και σε κλίμα συγκινησιακής φορτίσεως, ο πρώην Πρωθυπουργός είπε ότι αν κάνουμε αυτά που πρέπει, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Η ΑΥΓΗ: «Basta!».

Η εφημερίδα γράφει «φτάνει πια με τη λιτότητα, την πρωτοκαθεδρία των αγορών και τη διαφθορά του πολιτικού συστήματος, είπαν οι Ιταλοί. Καταποντίστηκε ο Μόντι, πλημμυρίδα οργής με ψήφο – έκπληξη στον Γκρίλο. Πρώτη σε ψήφους η Κεντροαριστερά, ανάκαμψη Μπερλουσκόνι, αβεβαιότητα για τον σχηματισμό κυβέρνησης, συζητούν ακόμη και νέες εκλογές».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Εντυπο Ε1. Ποιες παγίδες να προσέξετε».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «κωδικούς-παγίδες κρύβει για τους φορολογουμένους το νέο βασικό έντυπο φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε1), που θα υποβληθεί ηλεκτρονικά την προσεχή άνοιξη από όλα τα φυσικά πρόσωπα. Στη φετινή δήλωση οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταχωρήσουν τα εισοδήματα από τόκους καταθέσεων, μερίσματα, μετοχές, τα αφορολόγητα επιδόματα (π.χ. ΕΚΑΣ), ακόμα και το μέρος του μισθού που παρακρατήθηκε έναντι της εισφοράς αλληλεγγύης».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Ξεπέρασαν τα όρια στη μείωση των μισθών».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «η κυβέρνηση ξεπέρασε τον εαυτό της, πετυχαίνοντας μείωση μισθών πέραν του στόχου. Το κόστος εργασίας, μετά τη λήψη των σκληρών μέτρων του 3ου Μνημονίου, θα μειωθεί 17,6% αντί 15% που επιθυμούσε η τρόικα. Η έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος καταρρίπτει την επιχειρηματολογία ότι απαιτείται περαιτέρω μείωση αποδοχών για πιο ανταγωνιστική οικονομία. Χειρότερο όλων είναι ότι απαιτούνται περισσότερες θυσίες για να υπάρξει ανάκαμψη».

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: «Παίρνουν χωράφια για τα κόκκινα δάνεια».

Η εφημερίδα γράφει ότι «με «δούρειο ίππο» το νομοσχέδιο περί κεφαλαιαγοράς που προωθείται στη Βουλή ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος αγοράς «κόκκινων δανείων» και κατασχέσεων ακίνητης περιουσίας ιδιωτών, επιχειρηματιών, αγροτών και δεκάδων γεωργικών συνεταιρισμών από ύποπτα γερμανικά αρπακτικά funds, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Ελλάδα» σε συνέχεια του δημοσιεύματος του Σαββάτου».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Σε κίνδυνο ακυβερνησίας η Ιταλία».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «αγωνία και προβληματισμός στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο προκάλεσε το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών. Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ενωσης κινδυνεύει να οδηγηθεί σε παρατεταμένη περίοδο ακυβερνησίας, καθώς κανένα κόμμα δεν κατορθώνει να αποσπάσει την πλειοψηφία στη Γερουσία».

Η ΝΙΚΗ: «Δάνεια: 5 λύσεις εάν δεν έχετε να πληρώσετε».

Η εφημερίδα γράφει ότι «όλο και περισσότεροι απ΄εμάς αντιμετωπίζουμε πρόβλημα στη διαχείριση σημαντικών οφειλών και αρκετοί δεν είμαστε πλέον σε θέση να αποπληρώσουμε τα χρέη μας. Η απόλυση από την εργασία, ένα σημαντικό ατύχημα, μια ασθένεια, η απώλεια ενός κοντινού μας προσώπου ή ένα δύσκολο διαζύγιο είναι γεγονότα που επηρεάζουν τη δυνατότητά μας να ανταποκριθούμε στα χρέη μας».

Ο ΛΟΓΟΣ: «Υφεση – ανεργία οι εφιάλτες της Οικονομίας. Δύσκολο το 2013, αισιόδοξο το 2014″.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «μήνυμα πως αποφεύχθηκε η απειλή κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας έστειλε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), κ. Γιώργος Προβόπουλος, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, και την αρνητική πλευρά της κατάστασης, προειδοποιώντας πως το 2013 θα είναι μία δύσκολη χρονιά – με την ύφεση και την ανεργία να αποτελούν τα βασικά αίτια – καθώς οι κίνδυνοι, αν και περιορισμένοι, δεν έχουν εξαλειφθεί».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ««Ψήνουν» νέες μειώσεις στον κατώτατο μισθό».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «οι δηλώσεις της Μ. Δαμανάκη, ότι η Κομισιόν αφήνει ανοιχτό το θέμα του κατώτατου μισθού, επιβεβαιώνουν πως ΕΕ, κυβέρνηση και πλουτοκρατία ειναι αποφασισμένες να βυθίσουν ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση, για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων. Για να προχωρήσουν οι καπιταλιστικές επενδύσεις, να έρθει η ανάκαμψη, που εξωραΐζουν στα μάτια του λαού τόσο η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τα άλλα κόμματα του «ευρωμονόδρομου»».

ΤΑ ΝΕΑ: «Γκριλουσκόνι!».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «σε περίοδο πολιτικής αστάθειας έβαλαν οι ιταλοί ψηφοφόροι τη χώρα τους, επιβεβαιώνοντας τους χειρότερους φόβους των Βρυξελλών, του Βερολίνου και των αγορών. Η Ιταλία μοιράστηκε στα τρία, μεταξύ του κεντροαριστερού συνασπισμού του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, του κεντροδεξιού του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και του κινήματος του Μπέπε Γκρίλο που πραγματοποιεί εντυπωσιακή είσοδο στον ιταλικό πολιτικό χάρτη».

6ΜΕΡΕΣ: ««Μπάστα» Μέρκελ ψήφισαν οι Ιταλοί».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «η νεκρανάσταση Μπερλουσκόνι, η εκτίναξη του ακτιβιστή Μπέπε Γκρίλο, ο καταποντισμός του «Σούπερ Μάριο» και η πρωτιά της Κεντροαριστεράς ταρακουνούν από χθες το βράδυ Βερολίνο, Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: «Πού ανοίγουν 777 θέσεις ιατρων».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ««Πάγωσε» η Ευρώπη. Το εκλογικό σοκ στην Ιταλία τρομάζει τις αγορές».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «Ο Μπέπε Γκρίλο απορρόφησε το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνικής διαμαρτυρίας. Ο Μάριο Μόντι αναγκάστηκε σε «χαμηλή πτήση», καθώς η πολιτική του αποδοκιμάστηκε. Πιερλουίτζι Μπερσάνι και Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι πολύ αδύναμοι».

ΚΕΡΔΟΣ: «Τα χειρότερα έχουν περάσει! Ορατή η έξοδος από την κρίση».

Η εφημερίδα γράφει ««αισιοδοξία υπό πολλές προϋποθέσεις» για έξοδο από την ύφεση το 2014 είναι το κεντρικό μήνυμα του διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργου Προβόπουλου, ο οποίος πάντως προειδοποίησε πως το 2013 θα είναι μία ακόμη δύσκολη χρονιά ύφεσης και υψηλής ανεργίας. Οι ενθαρρυντικές εξελίξεις δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό, υπογράμμισε».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Οι ανατροπές στην Ιταλία τρομάζουν την Ευρωζώνη».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «σκηνικό ανατροπών στήθηκε στην Ιταλία αργά χθες το βράδυ, με το πολιτικό θερμόμετρο να έχει χτυπήσει «κόκκινο», μετά την ανακοίνωση της διαφαινόμενης επικράτησης της συμμαχίας του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στη Γερουσία και με τις αγορές να παρακολουθούν τις εξελίξεις με «κομμένη την ανάσα», ανήσυχες ότι μπορεί να επαληθευτούν τα δυσοίωνα σενάρια για πολιτικό αδιέξοδο που θα μπορούσε να «τινάξει στον αέρα» την πορεία των μεταρρυθμίσεων και να θέσει σε δοκιμασία τη σχέση της Ιταλίας με την Ευρωζώνη».

Keywords
εφημεριδες, ματια, μια ματια, ιταλια εκλογες, κρεας αλογου, μειωση μισθων, ελευθερη ωρα, εισφορα αλληλεγγυης, η εφημεριδα, τα νεα, εκλογες, δημοκρατια, στουρναρας, τραπεζες, υφεση, ελλαδα, σεισμος, μερκελ, ωρα, ελγα, ελευθεροτυπια, εφετ, σδοε, αθηνα, dna, εστια, θεατρο, αυγη, βραδυνη, επιδοματα, εφημεριδα, μνημονιο, τροικα, βουλη, funds, καθημερινη, βρυξέλλες, νικη, ττε, ριζοσπαστησ, συριζα, μακεδονια, ημερησια, σοκ, κερδοσ, ναυτεμπορικη, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, απολυσεις στο δημοσιο, τελος ακινητης περιουσιας, νεα κυβερνηση, μπερλουσκονι, τελος ακινητων, σεισμος τωρα, Καλή Χρονιά, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, θεμα εκθεσης 2012, τελη κυκλοφοριας 2013, φορολογια 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, εκλογες 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, κομματα, το θεμα, αγροτικη τραπεζα, αυγη, βερολινο, βουλγαρια, βραδυνη, εδρα, ελγα, εξοδος, εργασια, εφετ, θεμα, ιταλια, καθημερινη, ναυτεμπορικη, οικονομια, σδοε, υφεση, φτωχεια, φυτα, ωρα, dna, αγροτικη, ανεργια, ανοιξη, απωλεια, ατυχημα, βομβα, βραδυ, βρυξέλλες, γεγονοτα, γερμανικα, δαμανακη, διευθυνση, δυνατοτητα, δηλωση, δηλωσεις, διοικητης, δρομος, εγγραφο, ειπαν, ειπε, εκθεση, επενδυσεις, ευρωπη, εφιαλτες, εφημεριδα, πολυκατοικια, υποθεση, κυβερνηση, κυρια, κλιμα, κομμα, ληψη, μειζονος ελληνισμου, μητσοτακης, μειωση, νικη, ορια, ουσιες, σιγουρο, συνεχεια, σοκ, τρια, τριτη, υψηλη, φαντασματα, φυσικα, φορολογια, χειροτερα, κωνσταντινος, αγορες, χωρα, ηλεκτρονικα, κρεας, funds, τραπεζα, θεματα, θερμομετρο, θεσεις
Τυχαία Θέματα