Νέο φάρμακο για την καρδιακή ανεπάρκεια

Μια έρευνα, που έγινε σε περισσότερους από 8.000 ασθενείς, βρήκε ότι ένα πειραματικό φάρμακο «έσωσε» 20% περισσότερες ζωές από τις υπάρχουσες θεραπείες για καρδιακές παθήσεις.

Το φάρμακο αυτό ξεπέρασε τις καλύτερες θεραπείες, που είναι διαθέσιμες σήμερα, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα.

Ερευνητές από τη Γλασκώβη ανέφεραν σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας που έγινε στη Βαρκελώνη, ότι η νέα ουσία (LCZ696) αποτελεί μια «σημαντική εξέλιξη στη θεραπεία ενός πολύ σοβαρού

προβλήματος».

Η καρδιακή ανεπάρκεια εμφανίζεται όταν η καρδιά έχει υποστεί ζημιά -για παράδειγμα μετά από καρδιακή προσβολή- και δεν μπορεί πλέον να κυκλοφορεί το αίμα σε όλο το σώμα, όπως έκανε κάποτε.

Ανάμεσα στα συμπτώματά της περιλαμβάνονται τα εξής: δύσπνοια, αίσθημα κόπωσης και αυξημένοι παλμοί.

Οι ερευνητές ανέφεραν στο συνέδριο, ότι το φάρμακο που ανέπτυξαν βοήθησε τους ασθενείς να ζήσουν περισσότερο, να παραμείνουν εκτός νοσοκομείου για μεγαλύτερο διάστημα και να νιώθουν καλύτερα σε γενικές γραμμές.

«Πιστεύουμε ότι έχουμε στα χέρια μας μια πιο αποτελεσματική θεραπεία, που θα αντικαταστήσει τις υπάρχουσες, σε ό,τι αφορά την καρδιακή ανεπάρκεια» δήλωσε ο καθηγητής καρδιολογίας στο πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και ένας εκ των επικεφαλής της πειραματικής έρευνας, John McMurray.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η νέα ουσία είναι πιο αποτελεσματική, όχι μόνο γιατί μπλοκάρει τις «κακές» ορμόνες, αλλά και γιατί ενισχύει την παραγωγή των ωφέλιμων ορμονών.

Ο καθηγητής Milton Packer από το πανεπιστήμιο Texas Southwestern, που συμμετείχε επίσης στην έρευνα, χαρακτήρισε τα ευρήματα ως «εξαιρετικά ισχυρά και συναρπαστικά».

«Η ανακάλυψη αυτή είναι γραφτό να αλλάξει τη διαχείριση των ασθενών με χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια τα χρόνια που έρχονται» είπε ο ίδιος, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph και κατέληξε: «Το να πούμε ότι είμαστε πολύ χαρούμενοι είναι μια συγκρατημένη περιγραφή. Είμαστε απόλυτα ενθουσιασμένοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα