Μεγάλη φωτιά στην Κύπρο [εικόνες- βίντεο]

Πυρκαγιά μεγάλων διαστάσεων η οποία βρίσκεται εκτός ελέγχου μαίνεται στην περιοχή του χωριού Παρεκκλησιάς, Σωτήρας και Επισκόπής στην Επαρχία Λεμεσού. Η πυρκαγιά σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση έχει περάσει σε κατοικημένη περιοχή στην Επισκοπή.

Μιλώντας στο SigmaLive, η Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έκανε λόγο για επικίνδυνη πυρκαγιά η οποία απειλεί αυτή την ώρα και σπίτια της περιοχής.

Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν σε αντίξοες συνθήκες λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν αυτή

την ώρα. Συγκεκριμένα στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετέχουν η Πυροσβεστική, το Τμήμα Δασών, το Ταμείο Θήρας και η Επαρχιακή Διοίκηση.

Σύμφωνα με κάτοικους της περιοχής που επικοινώνησαν με την ιστοσελίδα μας, λόγω της πυρκαγιάς έχουν κλείσει και δρόμοι που οδηγούν στο κέντρο του χωριού.

Kλειστός ο αυτοκινητόδρομος Λεμεσού-Πάφου

«Η Αστυνομία ανακοινώνει ότι λόγω καπνού, η ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου, είναι μηδενική, με αποτέλεσμα ο δρόμος να αποκοπεί για την κυκλοφορία και για τις δύο κατευθύνσεις», αναφέρει νεότερη ανακοίνωση.

Οι οδηγοί καλούνται να χρησιμοποιούν τον παλαιό δρόμο Λεμεσού – Πάφου, χρησιμοποιώντας την έξοδο Επισκοπής, για όσους κατευθύνονται προς Πάφο και την έξοδο Σωτήρας, για όσους κατευθύνονται προς Λεμεσό.

Επίσης οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες και να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δημοσιογράφου η οποία επέμενε να περάσει από σημείο το οποίο ανακόπηκε από την Αστυνομία λόγω της πυρκαγιάς.

Η εκδοχή της Αστυνομίας αναφέρει ότι η σύλληψη έγινε για παρεμπόδιση πυροσβεστικού οχήματος να εκτελέσει το έργο της, αφού όπως μας αναφέρθηκε, η συγκεκριμένη δημοσιογράφος πάρκαρε το αυτοκίνητο της σε σημείο όπου εμπόδιζε τα πυροσβεστικά οχήματα προκειμένου να πάρει πλάνα από την πυρκαγιά.

Η ίδια η δημοσιογράφος, δηλώνει ότι σε καμία περίπτωση δεν παρεμπόδισε το έργο της πυρόσβεσης αφού αμέσως μετακίνησε το αυτοκίνητο της. Ο Αστυνομικός που βρισκόταν στη σκηνή, σύμφωνα με την ίδια, προέβη στη σύλληψη της ενώ την ίδια ώρα το συνεργείο του κρατικού καναλιού περνούσε από το σημείο για να μεταβεί στην πυρκαγιά. «Απλά ήθελα να κάνω τη δουλειά μου», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Και δεύτερη σύλληψη

Με την ιστοσελίδα μας επικοινώνησε πολίτης, κάτοικος της περιοχής ο οποίος ήθελε να μεταβεί στην περιοχή της πυρκαγιάς για να δει την περιουσία του. Ο ίδιος υποστήριξε ότι χτυπήθηκε από αστυνομικούς οι οποίοι στη συνέχεια τον συνέλαβαν. Μάλιστα υποστηρίζει ότι υπήρξε μάρτυρας της σύλληψης της δημοσιογράφου, λέγοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν παρεμπόδισε το έργο της πυρόσβεσης.

Για τα περιστατικά ενημερώθηκε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου.

Την ίδια ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία αντιμετωπίζει άλλα τέσσερα μέτωπα πυρκαγιών στην περιοχή Ύψωνα, Αγίας Φύλας, Ανώγυρας και Χόλης.

πηγή: sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα