Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Μαρκόπουλο- Έφτασε στο δάσος του Κουβαρά η φωτιά – Καίγονται σπίτια [εικόνες-βίντεο]

Ανεξέλεγκτη είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 14:00 το μεσημέρι στο Μαρκόπουλο Αττικής και συγκεκριμένα στην περιοχή Χεροβούνι δηλαδή μεταξύ Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι φλόγες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το δάσος του Κουβαρά και πλησιάζουν τον ιππόδρομο! Οι φλόγες καταστρέφουν σπίτια, αυλές και αποθήκες!

Για το πιο εφιαλτικό σενάριο κάνει λόγο η Πυροσβεστική ενώ ο Δήμος Μαρκόπουλου απευθύνει κατεπείγουσα έκκληση για βοήθεια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου «Παρακαλούμε θερμά, κάθε ιδιώτη

ο οποίος τυγχάνει να έχει στην κατοχή του φορτηγό – υδροφόρα, να σπεύσει στην περιοχή Μερέντα και κοντά στον Ιππόδρομο, όπου έχει ξεσπάσει πυρκαγιά την τελευταία ώρα, προκειμένου να βοηθήσει στην κατάσβεσή της. Πρώτα όμως, να έρθει οπωσδήποτε σε επικοινωνία με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας, κ. Κων/νο Μαγγανά, στο τηλ: 6944-507099 και 6975-200993″.


Καίγεται αποθήκη

Δείτε το βίνετο

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς! Αυτήν την ώρα στο έργο κατάσβεσης επιχειρούν 50 οχήματα με 100 προσβέστες, 41 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 9 οχήματα ΟΤΑ, 12 βυτιοφόρα, 5 μηχανήματα σκαπτικά, 2 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη.


ΦΩΤΟ NEWSIT

Ο δήμαρχος Μαρκοπούλου, κ. Σωτήρης Μεθενίτης μιλώντας στο newsit έκανε λόγο για τραγική κατάσταση αλλά σημειώνει ότι επί του παρόντος δεν κινδυνεύει το μοναστήρι της Αγίας Άννης ούτε οι παιδικές κατασκηνώσεις που είναι προς την πλευρά του Κουβαρά. Ωστόσο είπε πως αν η φωτιά μπει στο δάσος του Κουβαρά θα μιλάμε για την μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή των τελευταίων 100 χρόνων στην Αττική. Επίσης δήλωσε πως έχουν ενημερώσει τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασία , την Περιφέρεια και το υπουργείο Εσωτερικών και κάνουν έκκληση για να σπεύσουν στην περιοχή όσο περισσότερες υδροφόρες γίνεται!

Επίσης, λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Μυρινούντος.

Σε απόγνωση οι κάτοικοι! Κρατώντας κουβάδες με νερό προσπαθούν να σώσουν την περιουσία τους.


Απεγνωσμένοι οι κάτοικοι αδειάζουν κουβάδες με νερό

Ισχυρότατοι άνεμοι πνέουν στην περιοχή δυσκολεύοντας το έργο της Πυροσβεστικής. Επίσης οι καπνοί είναι τόσο πυκνοί με αποτέλεσμα τα καναντέρ να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν χαμηλές ρίψεις.

πηγή:newsit.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα