Για 3η φορά στη Β΄ Εθνική ο Άρης

Για 3η φορά ο Άρης βιώνει μία από τις πιο «μαύρες σελίδες» στην ιστορία του, τον υποβιβασμό στη Β΄ Εθνική. Τρεις…στροφές πριν το φινάλε της σεζόν (31η αγωνιστική), η ομάδα της Θεσσαλονίκης αποχαιρέτησε και μαθηματικά τη Σούπερ Λίγκα, μετά την εντός έδρας ήττα από τον αδιάφορο Εργοτέλη με 2-0.

Μετά την περίοδο 1996/1997 και αυτή του 2004/2005, ο Άρης

από τη νέα σεζόν θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Football League. Και τις δύο φορές επανήλθε άμεσα στα μεγάλα σαλόνια κι αυτό -λογικά- θα επιδιώξει να κάνει και του χρόνου. Οι ελπίδες της ομάδας του Σούλη Παπαδόπουλου για παραμονή, ουσιαστικά, είχαν εξαφανιστεί μετά την αποτυχία επί της Βέροιας (0-0) και στη συνέχεια στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (1-1) στο «Κλεάνθης Βικελίδης», που αποδεικνύεται ότι ήταν ο βασικότερος παράγοντας για την υποβιβασμό της. Σε 16 εντός έδρας ματς έως τώρα οι Θεσσαλονικείς έχουν μόλις μία νίκη, 9 ισοπαλίες και 6 ήττες!

Ο Εργοτέλης ήταν η ομάδα που «άγγιξε» πρώτη το γκολ στο 9΄, με το Διαμαντάκο να βγαίνει τετ-α-τετ με το Διούδη, αλλά ο γκολκίπερ του Άρη με δύσκολη επέμβαση κράτησε ανέπαφη την εστία του. Οι προσπάθειες των οπαδών του Άρη να «σπρώξουν» τους παίκτες της ομάδας τους δεν απέδωσαν. Οι γηπεδούχοι εμφανώς αγχωμένοι, αλλά και απογοητευμένοι από τις νίκες των Πλατανιά και Βέροιας, δεν είχαν διάθεση στο παιχνίδι κι αυτό ήταν κάτι που εκμεταλλεύτηκε γρήγορα ο Εργοτέλης.

Στο 28΄ από εκτέλεση κόρνερ και αδράνεια της άμυνας, ο Σαρρής «εκτέλεσε» το Διούδη (0-1), ενώ στο 30΄ και πάλι «κοιμήθηκαν» οι αμυντικοί των «κιτρίνων» στη σέντρα του Μπουχαλάκη, με αποτέλεσμα ο Διαμαντάκος με όλη του την άνεση να κατεβάσει τη μπάλα και να «γράψει» το 0-2. Ο σκόρερ των Κρητικών είχε άλλη μία μεγάλη ευκαιρία στο 32΄ να τελειώσει το ματς, αλλά και πάλι ο Διούδης ήταν στη σωστή θέση.

Το δεύτερο μέρος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Στο 87΄ αποβλήθηκε ο γκολκίπερ του Εργοτέλη, Στοΐκοβιτς, διότι απέβαλλε το Μανιά ενώ έμπαινε μόνος του στην περιοχή της ομάδας του.

Keywords
Τυχαία Θέματα