Επέστρεψε αιφνιδιαστικά από το Ναύπλιο στο Μαξίμου ο Σαμαράς και συμμετείχε σε σύσκεψη

Αιφνιδιαστική επιθεώρηση στο Μέγαρο Μαξίμου έκανε χθες ο Πρωθυπουργός εκπέμποντας το μήνυμα ότι θα ελέγχει προσωπικά την κυβερνητική λειτουργία σε όλα τα επίπεδα.

Ο Αντώνης Σαμαράς σύμφωνα με tanea.gr, επέστρεψε απροειδοποίητα από το Ναύπλιο όπου βρισκόταν και συμμετείχε τελικώς σε σύσκεψη που πραγματοποιούνταν στο Μαξίμου σε επίπεδο γενικών γραμματέων με αντικείμενο τις προαπαιτούμενες ενέργειες, για να τους επισημάνει με

νόημα ότι «πρέπει να προασπίσετε το κεκτημένο της αξιοπιστίας μας».

Ο Πρωθυπουργός έλεγε αργότερα στους συνεργάτες του ότι «δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση και κανένας εφησυχασμός» όπως επίσης ότι «δεν υπάρχει καμία ημέρα για χάσιμο».

Στο Μαξίμου γνωρίζουν ότι η αξιοπιστία της χώρας απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους μας θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από την υλοποίηση των συμβατικών μας υποχρεώσεων. Ετσι, ο κ. Σαμαράς φέρεται να ζήτησε από τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων που συνεδρίαζαν υπό τον Γιώργο Μέργο του υπουργείου Οικονομικών μηνιαίο έλεγχο επιδόσεων προκειμένου να αποφευχθούν αναιτιολόγητες καθυστερήσεις.

Οι πιέσεις του Μαξίμου δεν αφορούν βεβαίως μόνο τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων, αλλά αγγίζουν και τους ίδιους τους υπουργούς, από τους οποίους ο κ. Σαμαράς έχει ζητήσει τακτική αναφορά. Πρωτίστως μάλιστα από εκείνους που εμπλέκονται άμεσα με την υλοποίηση του Μνημονίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα