«Άνοιξαν» οι ουρανοί στην Αττική – Πλημμύρισαν υπόγεια και οι δρόμοι έγιναν ποτάμια[Βίντεο]

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου η σφοδρή καταιγίδα που σημειώνεται στην Αττική από τα ξημερώματα με αποτέλεσμα να υπάρχουν πλημμυρισμένοι δρόμοι και υπόγεια κατοικιών, φωτεινοί σηματοδότες εκτός λειτουργίας, αλλά και διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές.

Η Πυροσβεστική έχει μέχρι στιγμής δεχτεί περίπου 300 κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια και ισόγεια κυρίως σε Χαϊδάρι και Αιγάλεω.

Τα περισσότερα προβλήματα

εμφανίζονται κυρίως σε Δυτική Αττική και Πειραιά. Στο σκοτάδι έχουν βυθιστεί πολλές περιοχές. Έχουν πέσει δύο γραμμές μέσης τάσης, καθώς έχουν πλημμυρίσει υποσταθμοί της ΔΕΗ.

Λόγω της συσσώρευσης υδάτων, κλειστή (για δεύτερη φορά από νωρίς το πρωί) είναι η οδός Πειραιώς από την Π. Ράλλη έως την Χαμοστέρνας, η Λ. Δημοκρατίας στο Κερατσίνι από Γρηγορίου Λαμπράκη έως Ιχθυόσκαλα και η περιφερειακή του Αιγάλεω. Στην Ηλιούπολη έχει κλείσει η οδός Πεντάρη, λόγω πτώσης κολόνας.

Δεκάδες αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί έξω από το Αττικό Νοσοκομείο, λόγω πλημμύρας. Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις. Ακινητοποιημένα οχήματα υπάρχουν και στην περιοχή του Ασπρόπυργου, στη λεωφόρο Αθηνών, στην Πειραιώς και στο Χαϊδάρι.

Στο Παλαιό Φάληρο έχει σχηματιστεί χείμαρρος στο ρέμα της Πικροδάφνης. Πλημμυρισμένη και η λεωφ.Αλίμου, ενώ νερά έχουν μπει στα καταστήματα.

Κατολισθήσεις έχουν προκληθεί στον Σκαραμαγκά. Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τον Πειραιά γίνονται κανονικά, εκτός του Αργοσαρωνικού, ενώ από τη Ραφήνα δεν εκτελούνται δρομολόγια για Μαρμάρι.

Ταλαιπωρία περίμενε και τους επιβάτες της βραδινής πτήσης της Aegean από Αθήνα προς Χανιά καθώς το αεροπλάνο, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν πάνω από τη Σούδα, προσγειώθηκε στις 22:00 στο Ηράκλειο.

Όπως μετέδωσε το Creta Live, οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στα Χανιά, ενώ το αεροπλάνο παρέμεινε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα