Αυτοί είναι οι «Ήρωες» που θα μας γνωρίσει αύριο ο Σάκης Ρουβάς στον ΑΝΤ1- Αποκλειστικές εικόνες

Έναν ακάματο ιερέα, τον παπα-Στρατή Δήμου από το Κεραμί της Καλλονής στη Λέσβο θα μας γνωρίσει αύριο στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Ήρωες ανάμεσα μας» ο Σάκης Ρουβάς.

Ο παπα-Στρατής αν και αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας είναι κυριολεκτικά η ψυχή, η καρδιά και κυρίως η αγκαλιά της μικρής κοινωνίας της Καλλονής. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι έτσι έχει ονομάσει και την οργάνωση που έχει ιδρύσει με τη βοήθεια 3 ακόμη νέων παιδιών της περιοχής.

Συγκινημένος από το δράμα

των προσφύγων που οι δουλέμποροι ξεφορτώνουν συχνά-πυκνά στα παράλια του νησιού αποφάσισε να ιδρύσει την ΜΚΟ «Αγκαλιά» για να τους προσφέρει με τη βοήθεια εθελοντών αλλά και της αρχιεπισκοπής ρούχα, τρόφιμα και παπούτσια τις πρώτες δύσκολες ώρες που τους εγκαταλείπουν σε κάποια απόμερη ακτή της Λέσβου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του nocomments οι μαρτυρίες τόσο του παπα-Στρατή όσο και των άλλων κατοίκων της περιοχής για το δράμα των προσφύγων που θα παρουσιαστούν στο ντοκιμαντέρ του ΑΝΤ1 είναι πραγματικά συγκλονιστικές και θα μας καθηλώσουν.

Κυρίως όμως θα δώσουν ένα μήνυμα ελπίδας, προσφοράς και αγάπης γιατί όπως λέει και ο ίδιος ο ιερέας με τη βιβλική μορφή, η πείνα, η δυστυχία κι ο καημός δεν έχουν χρώμα και φυλή.

Δείτε μερικές ακόμη από τις αποκλειστικές εικόνες που εξασφάλισε το nocomments:

Η δεύτερη ιστορία που θα παρακολουθήσουμε είναι αυτή της Μαρίας Λουμάκη. Μιας γυναίκας που αφιέρωσε τη μισή της ζωή προσφέροντας την αγάπη και την φροντίδα της στα παιδικά χωριά SOS στη Βάρη. Ανέθρεψε και μεγάλωσε 20 παιδιά στις εγκαταστάσει των παιδικών χωριών. Παιδιά που τώρα πια μεγάλωσαν, έκαναν τις δικές τους οικογένειες αλλά που δεν ξέχασαν ποτέ την «μητέρα» τους. Γιατί γι αυτά τα παιδιά η Μαρία Λουμάκη μπορεί να μην είναι η βιολογική τους μητέρα, είναι όμως ο άνθρωπος που τους άνοιξε το δρόμο για τη ζωή.

Keywords
Τυχαία Θέματα