Αυτή είναι ή ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατατέθηκε στη Βουλή- Διαβάστε τι λέει

Διαβάστε εδώ όλη την ένσταση αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου που κατέθεσε εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων η βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

κ. Ευάγγελο – Βασίλειο Μεϊμαράκη

Ένσταση Αντισυνταγματικότητας

κατ’ άρθρο 100 του Κανονισμού της Βουλής

Το Σύνταγμά μας, στην ακροτελεύτια διάταξη του άρθρου 120, προβλέπει ότι η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται

και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

Εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μέσα σε αυτήν την αίθουσα αντιστεκόμαστε και προβάλλουμε ένσταση αντισυνταγματικότητας αυτού του εκτρωματικού νομοσχεδίου, το οποίο αντίκειται καθ’ ολοκληρία στο Σύνταγμα.

Ειδικότερα:

1ον. Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Συντάγματος, το Πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Θεμέλιο του Πολιτεύματος είναι η Λαϊκή Κυριαρχία.

Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Στο άρθρο 26 του Συντάγματος καθιερώνεται η διάκριση των εξουσιών, Νομοθετικής, Εκτελεστικής και Δικαστικής.

Όσον αφορά στη Βουλή, στο άρθρο 52 του Συντάγματος ορίζεται η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας, η οποία τελεί υπό την εγγύηση όλων των Λειτουργών της Πολιτείας που έχουν υποχρέωση να την διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση.

Στο άρθρο 60 παρ.1, ορίζεται ότι οι Βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, κατατέθηκε από την Κυβέρνηση στη Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση στις 05 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 19.15’, νομοσχέδιο το οποίο αριθμεί 802 σελίδες. Το νομοσχέδιο αυτό δεν εκτυπώθηκε και δεν έγινε διανομή του στους Βουλευτές, παρά αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου στις 21.00’.

Για να εκτυπώσει ο κάθε Βουλευτής το νομοσχέδιο αυτό, ώστε να μπορεί να το μελετήσει και να κρίνει ως προς την ορθότητα των ρυθμίσεών του, απαιτούνταν τουλάχιστον τρεις (3) ώρες, οπότε μεσολάβησαν μόνο 12 ώρες μέχρι να εισαχθεί στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων προς επεξεργασία και συζήτηση.

Αντίκειται στα διδάγματα της κοινής πείρας και της λογικής να ισχυριστεί ο οποιοσδήποτε ότι κατάφερε να μελετήσει αυτό το νομοσχέδιο, ένα νομοσχέδιο το οποίο επιβαρύνει τον Ελληνικό Λαό με εξοντωτικές ρυθμίσεις και δεσμεύσεις.

Επομένως, κατ’ αυτόν τον τρόπο παραβιάζονται οι διατάξεις του Συντάγματος που προαναφέρθηκαν, δηλαδή παραβιάζεται η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης ως έκφραση της Λαϊκής Κυριαρχίας, γιατί η Συγκυβέρνηση παραβιάζει με καταλυτικό τρόπο (κοινώς καπελώνει) την άσκηση της Νομοθετικής Λειτουργίας, αφού

αναγράφονται διατάξεις για συντάξεις σε νόμους που αποσκοπούν στη ρύθμιση άλλων θεμάτων.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με το άρθρο 73 παρ. 2 του Συντάγματος, τα νομοσχέδια για συντάξεις πρ

Keywords
Τυχαία Θέματα