Aποστολή στη Σαχάρα: Η όαση της Τυνησίας![Μοναδικές εικόνες]

Επιμέλεια: Δημήτρης Σβαρτς-Ζερδελής

Η ιδέα του να ταξιδέψει κανείς στις χώρες της Μεσογείου φαντάζει από εξωτική ως οικεία. Φτάνοντας στην Τυνησία νομίζεις ότι οι Κυκλάδες συνάντησαν την Ανατολή. Η θάλασσα, το απέραντο γαλάζιο, ο λαμπερός ήλιος, οι ατελείωτες υπέροχες μυρωδιές από μπαχαρικά και αρώματα συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό που θυμίζει εικόνες από την ταινία «Χίλιες και μία νύχτες».

Οι άνθρωποι έχουν το αίσθημα της φιλοξενίας μέσα τους. Πρόσχαροι με

το χαμόγελο στα χείλη, παρά τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, είναι έτοιμοι είναι σε εξυπηρετήσουν ακόμη και αν δε μιλούν καλά τα αγγλικά.

Μιλούν άπταιστα τα γαλλικά και φυσικά τα αραβικά που θέλεις να χαζεύεις την μεταξύ τους επικοινωνία. Το savoir vivre όσον αφορά στις γυναίκες φαίνεται ότι το γνωρίζουν πολύ καλά, καθώς είναι πολύ ντροπαλοί απέναντι στο ωραίο φύλο και έτοιμοι να κάνουν την επιθυμία του πραγματικότητα.

Οι αγορές στο μέρος αυτό είναι μαγικές. Το χρώμα επικρατεί παντού από τα κεραμικά μέχρι τα δερμάτινα είδη. Μία έκρηξη από χρώματα που το μάτι δε χορταίνει να βλέπει μέσα σε αυτό το ολοκάθαρο φως του ήλιου. Η διάθεσή σου φτιάχνει και μπορείς να ψωνίσεις πολλά πράγματα σε ασύλληπτα χαμηλές τιμές!

Προχωρώντας προς το εσωτερικό της χώρας έρχεσαι αντιμέτωπος με τη χρυσή θάλασσα στην Σαχάρα. Μοναδική εμπειρία ζωής να μπορείς να κοιτάξεις τους τέλεια σχηματισμένους χρυσούς αμμολόφους.

Μέσα σε αυτήν τη μαγική θάλασσα από άμμο σα γλυπτό αναδύονται οι οάσεις.

Το έντονο πράσινο από τους χιλιάδες φοίνικες σε αντίθεση με το απέραντο χρυσό μπεζ σε μεταφέρει αυτόματα σε ένα μαγικό κόσμο που δεν ήξερες ότι υπάρχει.

Μέσα στην όαση το νερό αναβλύζει άφθονο χαρίζοντας ζωή στην ηλιοκαμένη γη και δροσιά στον ταξιδιώτη. «Δεν έχω νιώσει πιο μικρός και πιο λίγος παρά μόνο πάνω σε εκείνο τον αμμόλοφο ατενίζοντας την Σαχάρα.

Φεύγοντας από την όαση κατευθυνόμενος ακόμη πιο βαθιά στην έρημο, η αμμοθύελλα μπροστά μας δεν άφηνε μεγάλα περιθώρια ορατότητας. Ένα συναίσθημα μοναδικό».

Στη μέση του πουθενά όπου η χρυσή σκόνη άλλαζε συνεχώς μορφή στο τοπίο, ξαφνικά εμφανίζεται μία μεγαλοπρεπής πόρτα. Δεύτερο σοκ.

Μία κατασκήνωση Βεδουίνων στη μέση του πουθενά! Τέντες, μουσικές, υπέροχο φαγητό με πικάντικες γεύσεις που τα μπαχαρικά και τα αρώματα το κάνουν μοναδικό και υπέροχο.

Εκεί έχεις ξεχάσει ότι βρίσκεται στη Μεσόγειο. Νιώθεις ότι ζεις κάτι μοναδικό. Είναι η απόλυτη εμπειρία που λέγεται Σαχάρα στην Τυνησία.

Keywords
Τυχαία Θέματα