Ξεκινούν οι έλεγχοι για 40.000 μονιμοποιήσεις δημοσίων υπαλλήλων

Τέλη Μαρτίου ξεκινάει από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό την αιγίδα του ΑΣΕΠ ο έλεγχος των φακέλων 35.000 υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν μεταξύ των ετών 2006 – 2010 καθώς και κάθε άλλη μετατροπή σύμβασης σε εργασιακή σχέση αορίστου χρόνου, που πραγματοποιήθηκαν με το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου.

Συνολικά, υπολογίζεται ότι θα ελεγχθούν περίπου 40.000 μονιμοποιήσεις, εκ των οποίων 35.000 με το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου και περίπου 5.000 που πραγματοποιήθηκαν υπό άλλο νομοθετικό πλαίσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες

του «Έθνους», θα διαμορφωθούν μεικτά κλιμάκια, τα οποία θα αποτελούνται από Επιθεωρητές του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και από υπαλλήλους που έχουν ελεγκτική εμπειρία. Συνολικά, εκτιμάται ότι για την επιχείρηση επανελέγχου των συμβάσεων θα κινητοποιηθούν περισσότεροι από 500 υπάλληλοι με εξειδικευμένες γνώσεις. Τα μεικτά κλιμάκια θα ξεκινήσουν τους ελέγχους από το υπουργείο Πολιτισμού, όπου απασχολούνται περίπου 1.700 μονιμοποιηθέντες με το Π.Δ. Παυλόπουλου και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνεχίσουν ανά τομέα (π.χ. δήμοι, ΝΠΔΔ, κτλ).

Οι υπάλληλοι που θα διαπιστωθεί ότι έχουν μονιμοποιηθεί, χωρίς να καλύπτουν τις συνθήκες του νόμου θα απολύονται, μετά από διαπιστωτική πράξη που θα υπογράφει το ΑΣΕΠ η οποία θα συνοδεύεται από πορισματική έρευνα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Πηγή Φωτογραφίας: Fosphotos.com / Αγγελική Παναγιώτου

The post Ξεκινούν οι έλεγχοι για 40.000 μονιμοποιήσεις δημοσίων υπαλλήλων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα