Βρούτσης: Ο νέος άνεργος πρέπει να ξέρει πως έχει μια κυβέρνηση που κάνει τα πάντα

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ιωάννης Βρούτσης, προσκεκλημένος στην εκπομπή «ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ», μίλησε για τα νέα προγράμματα του υπουργείου Εργασίας για την ανάσχεση της ανεργίας, την ανασφάλιστη ανεργία, τις συντάξεις και τα ασφαλιστικά ταμεία. Παράλληλα, υπογράμμισε πως η μόνη λύση απέναντι στην απεργία είναι η ανάπτυξη. Ο υπουργός Εργασίας,

τόνισε πως «η ανεργία αποτελεί ένα δομικό πρόβλημα, που είχε ως τώρα παρατεταμένη διάρκεια. «Ψάχνουμε να δώσουμε δυνατότητες και ευκαιρίες στους νέους», υποστήριξε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις δομικές και τις λειτουργικές αλλαγές που έγιναν στον ΟΑΕΔ και για τη νέα πολιτική υπέρ των ανέργων που ακολουθεί η κυβέρνηση. «Οι νέοι άνεργοι, πρέπει να ξέρουν πως έχουν μια κυβέρνηση που προσπαθεί να κάνει τα πάντα και θα προσπαθήσουμε με κάθε ευρώ των ταμείων να στηρίξουμε την προσπάθεια για την ανάσχεση της ανεργίας», δήλωσε χαρακτηριστικά, Στη συνέχεια, μίλησε για τα 127.00 νέα παιδιά που είναι άνεργοι, τονίζοντας πως τα 45.000 εντάχθηκαν στα νέα προγράμματα ενώ με τα άλλα 75.000 που θα «απορροφηθούν» από 1/1/14, ουσιαστικά καλύπτεται ένα πολύ μεγάλο μέρος της ανεργίας. «Δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα απ΄το να είσαι στο περιθώριο και να μη βρίσκεις δουλειά» δήλωσε ο υπουργός. Μιλώντας για τις συντάξεις, υπογράμμισε πως δε θα μειωθούν περαιτέρω και ότι είναι απόλυτα εξασφαλισμένες για όλους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Τα ταμεία θα αντέξουν και οι συντάξεις θα καταβάλλονται απρόσκοπτα». Τέλος έθιξε το ζήτημα της ανασφάλιστης εργασίας, τονίζοντας πως συνιστά «κοινωνικό έγκλημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα