Βενιζέλος: Δεν θα λάβουμε άλλα μέτρα

Τον χαρακτήρα του επείγοντος έδωσε στο θέμα της δημόσιας διοίκησης ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος είχε προγραμματισμένη συνάντηση με την τρόικα το πρωί της Τρίτης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την ελπίδα του να υπάρξει λύση στα όρια του Συντάγματος, σημειώνοντας ότι πρέπει η τρόικα να συναντηθεί και με τη ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να δοθεί λύση στο αδιέξοδο.

Ο κ. Βενιζέλος, είπε ότι το θέμα αυτό είναι θέμα της κυβέρνησης συνολικά, κάτι που θεωρήθηκε ως άδειασμα στον αρμόδιο υπουργό, Αντώνη Μανιτάκη.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είπε επίσης ότι δεν πρέπει να ληφθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα γιατί “δεν τα αντέχει η οικονομία αλλά και η κοινωνία”.

Για το θέμα της ματαίωσης της συγχώνευσης Εθνικής – Eurobank, είπε ότι η συγχώνευση δεν έχει λάβει οριστική απάντηση. “Θα το γνωρίζουμε αυτό, όταν ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των 2 τραπεζών. Χρειαζόμαστε σταθερό τραπεζικό σύστημα και η Εθνική Τράπεζα είναι πυλώνας δημοσίου συμφέροντος”.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε σχετικώς ικανοποιητική την λύση για τις δόσεις στα ληξιπρόθεσμα, είπε ότι για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ελπίζει σε δίκαιες λύσεις και για το χαράτσι σε κοινά αποδεκτή λύση.

Keywords