Τζάκρη: Να δω πρώτα ποια είναι τα μέτρα

Δε θεωρεί ότι υπήρξε καμιά σημαντική εξέλιξη στη Σύνοδο Κορυφής η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη, μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή της ΝΕΤ «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο».

«Αυτή η Σύνοδος είναι ένα σκαλοπάτι, ουσιαστικά, μια προπαρασκευή για τη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει το Δεκέμβριο, και δεν υπήρξε καμιά σημαντική εξέλιξη, παρά μόνο αυτή η επανάληψη

της πρόθεσης της Ευρώπης ότι θα εργαστούν από κοινού για ένα κοινό τραπεζικό σύστημα, μια κοινή τραπεζική ένωση, και βέβαια ένα θετικό σχόλιο για τα συμπεράσματα με τη δήθεν θετική πρόοδο της Ελλάδας. Και βέβαια, αυτό αποδεσμεύει, όπως αναμενόταν, την εκταμίευση της δόσης στο επόμενο Eurogroup, που θα είναι κάπου μέσα στο Νοέμβριο. Αυτό θέλαμε, αλλά γίνεται πολύς λόγος για τη δόση, και απ’ ό,τι γνωρίζω, το μεγαλύτερο κομμάτι αυτής, κάπου στα 25 δις, θα πάει στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, γύρω στα 3 δις από αυτά για κάποια ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, τα οποία λήγουν, και 1,5 με 2 δις μόνο θα πάνε στην αγορά για να πληρώσει ο δημόσιος τομέας κάποιες από τις υποχρεώσεις του στον ιδιωτικό. Αν συμβεί αυτό και περισσέψουν τόσα λίγα, ο αντίκτυπος αυτής της δόσης στην ελληνική οικονομία θα είναι από ελάχιστος, κατά την άποψή μου, έως μηδενικός. Θα είναι σαν να προσπαθείς να σταματήσεις το τρελό φορτηγό της ύφεσης, που κατρακυλάει στην κατηφόρα, με φρένα ποδηλάτου» ανέφερε η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Για τα μέτρα η κ. Τζάκρη σχολίασε:«Κατ’ αρχήν να δούμε ποια θα είναι τα μέτρα. Γιατί άλλη συμφωνία κάνουν οι πολιτικοί αρχηγοί, και μετά από δύο ώρες, όπως είδατε και προχθές, βγαίνει ο κύριος Βρούτσης και ανακοινώνει κάτι διαφορετικό από αυτό που υποτίθεται αποτελεί την πολιτική συμφωνία των πολιτικών αρχηγών. Θα ήταν, επομένως, πολύ πρώιμο και πολιτικά ανώριμο πριν δω το μείγμα των μέτρων να σας πω αν θα τα ψηφίσω ή δεν θα τα ψηφίσω, και κυρίως όχι μόνο το μείγμα των μέτρων, αλλά κυρίως με το τι θα συνοδεύονται.»


Keywords
Τυχαία Θέματα