Τσίπρας: «Είμαστε έτοιμοι να αποκαταστήσουμε τον κατώτερο μισθό και τις κατώτερες συντάξεις»

«Άνοιξε» την προεκλογική περίοδο ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας στην κομματική του ομιλία σε ευρεία σύσκεψη Οργανώσεων και μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτήρισε «μάχη ζωής ή θανάτου» για την πορεία της χώρας τις ευρωεκλογές δίνοντας έτσι προεκλογικό τόνο στην ομιλία του και επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε ότι μέχρι τις εκλογές

θα επιχειρήσει την παραπλάνηση του ελληνικού λάου.

Επανέλαβε ότι αν αναλάβει τα ηνία της χώρας είναι «έτοιμος να καταργήσει τα μνημόνια και να εφαρμόσει ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης» ενώ δεσμεύτηκε ότι «είμαστε έτοιμοι να αποκαταστήσουμε τα εργασιακά δικαιώματα, τον κατώτερο μισθό, τις κατώτερες συντάξεις, τις ελευθερίες και τις δημοκρατικές κατακτήσεις, να βάλουμε την κοινωνική αλληλεγγύη στη θέση της κερδοσκοπικής αγριότητας».

«Από σήμερα, και μέχρι τις εκλογές θα δούμε και θα ακούσουμε πολλές κρότου λάμψης να σκάνε στο επίπεδο της κυβερνητικής και μνημονιακής προπαγάνδας» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε την επίθεσή του εντάσσοντας στον πολιτικό του λόγο τον «μπαμπούλα» και την «Μπάρμπί».

«Θα τους δούμε να ταΐζουν από τη μια μεριά το μπαμπούλα του φόβου, της χρεοκοπίας, της δραχμής, το φόβο του αύριο που εμείς καλούμε το λαό να διεκδικήσει. Και να φουσκώνουν, να τρομπάρουν, την… Μπάρμπι του success story από την άλλη» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι «η επιχείρηση success story τελείωσε και μάλιστα με ελεεινό τρόπο πριν από λίγο καιρό, τη σάρωσε η τραγική αριθμητική της πραγματικότητας. Τη μετέτρεψε σε ανέκδοτο η ίδια η εμπειρία του λαού που ζει μια τραγωδία και υφίσταται μια πολιτική κωμωδία».

Απευθυνόμενος στο κομματικό του ακροατήριο ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παραβλέπει την «κοινωνική τραγωδία» και συνεχίζει την «πολιτική ανηθικότητα» και «πολιτική κωμωδία».

«Αυτό, είναι το προεκλογικό παιχνιδάκι που ετοιμάζεται να στήσει, με τη βοήθεια της κ. Μέρκελ, ο κ. Σαμαράς. Σου λέει αφού τους κορόιδεψα μια με την επαναδιαπραγμάτευση και με τα Ζάππεια και με τα περίφημα 18 σημεία που δήθεν θα διαπραγματευόταν με τη τρόικα, γιατί να μη τους κοροϊδέψω και δεύτερη. Θα τους πως βγαίνουμε από το μνημόνιο. Θα με πιστέψουν. Θα περάσω το κάβο των εκλογών. Και μετά θα τους φορέσω κι ένα τρίτο μνημόνιο να έχουν να με θυμούνται» υποστήριξε ο Αλ. Τσίπρας.

Στην ομιλία του χαρακτήρισε «άψυχη» την πολιτική της δικομματικής κυβέρνησης και «εφτάψυχο το ψέμα» της επαναλαμβάνοντας ότι «Η Μπάρμπι ξανάρχεται. Το success story νούμερο δύο σκαρώνεται. Με καινούργιο φουστανάκι, καινούργια κόμμωση, καινούργια αριθμητική της κωμωδίας. Αλλά τον ίδιο βέβαια πάντα στόχο: την εξαπάτηση».

Εξαπολύοντας μάλιστα προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ανέφερε ότι «στην πορεία προς την κάλπη θα αποκαλυφθεί ο ρόλος τους θα μάθει ο κόσμος ποιοι είναι αυτοί που φορούν κουκούλες και κρύβονται πίσω από την τρόικα. Τους το υποσχόμαστε αυτό».

Από τη σκληρή κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν έμειναν έξω το «ποτάμι» καθώς και οι συνεργατικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ

«Εμείς δεν ερχόμαστε από τα σαλόνια όπου συγκεντρώνονται υπογραφές για νέα «κοκτέιλ», «νέους μπάρμαν» και «νέους σερβιτόρους» της παλιάς πολιτικής. Δεν μας γέννησε η τηλεοπτική δημοκρατία και δεν μας κανάκεψαν οι μεγιστάνες της διαπλοκής και του πλούτου. Δεν είμαστε σπορά της τύχης, ούτε υβρίδια του σάπιου συστήματος» είπε ο Αλ. Τσίπρας κάνοντας λόγο για «δυνάμεις του χτες θα κάνουν ότι μπορούν για να αποφύγουν το σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας που πολλές φορές προτιμούν να ανατινάξουν τις γέφυρες με τους ανθρώπους, μόνο και μόνο για να μην περάσει το αύριο».

Ο κ. Τσίπρας επανέφερε τον χαρακτηρισμό «πειραματόζωο» για την Εκλλάδα και σημείωσε ότι στις ευρωεκλογές «οι ευρωπαϊκοί λαοί καλούνται να πουν όχι στην Ευρώπη της Μέρκελ, του Σουλτς, του Γιούνγκερ που διεξάγουν το ανθρωποβόρο πείραμά τους εδώ σε μας για να το εξάγουν εν συνεχεία παντού».

Ακολουθώντας την προεκλογική τακτική των διλλημάτων ο κ. Τσίπρας έθεσε ως πρώτο διπλωματικό ερώτημα αν πετυχε ή όχι το μνημόνιο και αναρωτήθηκε «αν είναι η Ελλάδα ένα success story ή είναι τραγωδία που δεν πρέπει να επαναληφθεί πουθενά αλλού στην Ευρώπη».

Το δεύτερο δίλλημα του κ. Τσίπρα ήταν αν έχει ή όχι το δικαίωμα να ζητήσει «μια λύση για το χρέος αντίστοιχη με αυτήν που δόθηκε για τη Γερμανία το 1953» και το τρίτο αν «η κάλπη της 25ης Μάη πρέπει να δικαιώσει την κ. Μέρκελ; Ή πρέπει να στείλει μήνυμα δυσαρέσκειας και απόρριψης στη πολιτική της».

Το τέταρτο δίλλημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αν πρέπει η Ελλάδα να διεκδικήσει το κατοχικό δάνειο σημειώνοντας μάλιστα ότι «εδώ χρειάζονται καθαρές κουβέντες. Και από τον κ. Σούλτς που στηρίζεται από τον κ. Βενιζέλο, και από τον κ. Γιούνκερ που στηρίζεται από τη Μέρκελ και το Σαμαρά».

Για μία ακόμα φορά ο κ. Τσίπρας προεξόφλησε νίκη του κόμματος τους στις εκλογικές αναμετρήσεις σημειώνοντας μάλιστα ότι «Ας γίνει σαφές σε όλους, τόσο εδώ, όσο και στην Ευρώπη, ότι εμείς είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε και να αλλάξουμε μαζί με τους Έλληνες, την Ελλάδα».

Τέλος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ανεργίας το ύψος των κατώτατων μισθών και συντάξεων και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει στις «αρχές Μαΐου, μία «στημένη»έξοδο στις αγορές με ένα μικρό ποσό με επιτόκιο λίγο κάτω από το 5%, ίσα-ίσα για να μπορούν να οργανώσουν ένα προεκλογικό «θρίαμβο» για το λαό που θεωρούν όχλο. Έχουν ήδη βρει και τον πρόθυμο οίκο, που θα ντύσει τη Μπάρμπι τους» και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση αμέσως μετά θα ισχυριστεί ότι «Τελειώνει το μνημόνιο, μπορεί να μην έχετε νοσοκομεία, έχετε όμως έξοδο στις αγορές, μπορεί να μην έχετε φάρμακα, έχετε όμως χαμηλά spread μπορεί να μην έχετε συντάξεις, μόνο 360 ευρώ, αλλά χαίρεται και πανηγυρίζει η Μέρκελ».

The post Τσίπρας: «Είμαστε έτοιμοι να αποκαταστήσουμε τον κατώτερο μισθό και τις κατώτερες συντάξεις» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα