«Τρέχουν και δεν φτάνουν» με τα πασχαλινά αυγά!

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για ελληνοποιήσεις αυγών με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Την εντατικοποίηση των ελέγχων για παράνομες ελληνοποιήσεις στα εισαγόμενα από τρίτες χώρες και διακινούμενα από κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυγά, ενόψει της πασχαλινής περιόδου, ζήτησε από τον ΕΦΕΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο κ. Χαρακόπουλος, είχε νωρίτερα σύσκεψη με τα μέλη του προεδρείου της Πανελλήνιας Ένωσης Πτηνοτρόφων Παραγωγών

με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Διεθνών Σχέσεων και Αγροτικής Πολιτικής Δημήτρη Μελά, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου αλλά και οι εξελίξεις ως προς την εναρμόνιση με την Κοινοτική Οδηγία για την ευζωία και την εκτροφή πουλερικών σε κλωβούς.

Οι πτηνοτρόφοι ζήτησαν, μεταξύ άλλων, να δοθεί παράταση κατά ένα έτος στην εξόφληση της πρώτης δόσης του δανείου που είχαν λάβει με εγγύηση του δημοσίου για την αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών και την κρίση της αγοράς. Ο κ. Χαρακόπουλος επικοινώνησε με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ώστε να εξετασθεί η δυνατότητα ανάλογης ευνοϊκής ρύθμισης με εκείνη για τα δάνεια των οινοποιητικών συνεταιρισμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα