Το πρώτο ελληνικό ημι-υποβρύχιο

Ποιος είπε πως στην Ελλάδα της κρίσης δεν μπορεί να βρεθεί μία διέξοδος από τα προβλήματα; Τα ελληνικά μυαλά, και μάλιστα τα… ποντιακά μυαλά για μία ακόμη φορά γίνονται μπροστάρηδες και μας δείχνουν πώς να ξεχωρίσουμε παγκοσμίως κλείνοντας τα στόματα όσων μας κακολογούν!

Ο 42χρονος Στέφανος Χασιλίδης για 2,5 χρόνια μόνον μελετούσε, ζητούσε βοήθεια μέσω διαδικτύου, άπλωσε το χέρι του και πήρε βοήθεια από διακεκριμένους επιστήμονες, εργάστηκε σκληρά συνολικά οκτώ χρόνια και τελικά… κατασκεύασε το πρώτο ελληνικό, χειροποίητο

ημι-υποβρύχιο!

Δεν είναι νησιώτης, ούτε ζει σε παραθαλάσσια περιοχή. Μένει στη Δράμα, όμως η αγάπη του για το υγρό στοιχείο σε συνδυασμό με την ικανότητά του στις κατασκευές δημιούργησε την «ΝΗΡΗΙΔΑ».

Η «ΝΗΡΗΙΔΑ» είναι το ελληνικό ημι-υποβρύχιο δύο θέσεων, το οποίο κατασκευάστηκε τον περασμένο Ιανουάριο κι έχει ήδη πουληθεί σε έναν Έλληνα. Από τότε έχει κατασκευαστεί και πουληθεί ακόμη ένα σε έναν Έλληνα καλλιτέχνη.

Το επάνω μέρος του ημι-υποβρυχίου θυμίζει φουσκωτό σκάφος και συνδέεται με θόλο στο κάτω μέρος του χωρητικότητας (κατά παραγγελία) 2, 4 ή 6 ατόμων από όπου μπορεί κανείς θα απολαύσει τον βυθό σε συνθήκες άνεσης και πολυτέλειας.

Ο θόλος διαθέτει μόνιτορ από όπου μπορεί κανείς να παρακολουθεί τι συμβαίνει γύρω κι επάνω στο σκάφος, αλλά και πιλοτήριο.

Ήδη, εταιρείες από το εξωτερικό έχουν επικοινωνήσει μαζί του για συνεργασία, ενώ ο κ. Χασιλίδης ευελπιστεί πως για κάθε παραγγελία θα εργάζονται 17 άτομα επί τρεις μήνες στην επιχείρησή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα