ΘΩΜΑΣ ΛΙΑΚΟΥΝΑΚΟΣ: Ο μετρ των οπλικών συστημάτων

Γράφει ο AΡΗΣ ΣΠΙΝΟΣ

Είχε τζίρο 6 δισεκατομμύρια ευρώ σε 10 χρόνια!

Αν αποφάσιζε κανείς να καταγράψει τη δαιδαλώδη διαδρομή των ανώνυμων εταιρειών και των συνεργαζόμενων με αυτές θυγατρικών παράκτιων, που αφορούν στη συμμετοχή του 65χρονου Θωμά Λιακουνάκου, θα έχανε τον έλεγχο. Όποια «πηγή» έβγαζε χρήματα, ο bon viver της κοσμικής ζωής στεκόταν να πιει νερό.
Αντιπροσωπείες οπλικών συστημάτων, κλινικές, εκδοτικές επιχειρήσεις, κατασκευαστική εταιρεία,

εμφιαλωτήρια νερού, ξενοδοχειακή μονάδα και σε ό,τι άλλο που κατά καιρούς και ανά εποχή απέδιδε επιχειρηματικό κέρδος ο Θωμάς έδινε το παρών. Λάτρης του ωραίου φύλλου, με δύο γάμους στο ενεργητικό του και πέντε παιδιά. Η σημερινή σύζυγός του, Νατάσσα Κατσαρού, είχε προσληφθεί στη μητρική εταιρεία του ομίλου ΑΧΟΝ Συμμετοχών ως ιδιαιτέρα γραμματέας. Η καθημερινή επαφή μαζί της, το αστραφτερό μυαλό της, και η ομολογουμένως εκπληκτική ομορφιά της, με τη βοήθεια των εξειδικευμένων ιατρών της Euromedica, καθήλωσαν στην αγκαλιά της τον άλλοτε πάμπλουτο επιχειρηματία. Η πρώην σύζυγός του, Μαρία Σωτηριάδου, ανήκει πλέον στο παρελθόν, αλλά διατηρεί καλές σχέσεις μαζί της, αφού τους ενώνουν τα παιδιά τους.
Ο Θωμάς Λιακουνάκος γεννήθηκε στον Πειραιά. Ο ίδιος λέει ότι έχει σπουδάσει στο Harvard. Η αλήθεια είναι ότι έχει παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα απ’ αυτά που συνήθως κάνουν τα πανεπιστήμια ως σεμινάριο. Λίγη αξία έχει αυτό, όμως. Σημασία έχει το «ταμείο». Και σε αυτό ο Θωμάς τα πήγε πολύ καλά. Πάντα φροντίζει να ακολουθεί εκκωφαντικός θόρυβος, με την παρουσία του, σε κάθε έξοδο. Τα φλας των φωτογράφων, ενίοτε στημένα, απαθανατίζουν το ζεύγος σε κάθε έξοδό του.
Φίλοι του από τον κόσμο των επιχειρήσεων είναι ο Σωκράτης Κόκκαλης και ο Ευάγγελος Μυτιληναίος. Από τον χώρο των εκδόσεων είναι ο Σταύρος Ψυχάρης και ο Γιώργος Μπόμπολας. Και με τους τέσσερις μαζί έχει κάνει «πολλές δουλειές», ιδιαίτερα την περίοδο 1996-2010 που το εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΜΠΑΕ) είχε προϋπολογισμό 6 τρισεκατομμύρια ευρώ.
Η αλήθεια είναι ότι ο Λιακουνάκος ανδρώθηκε, κατά κύριο λόγο, επί ΠΑΣΟΚ και θησαύρισε επί Άκη Τσοχατζόπουλου. Φυσικά, οι γνωριμίες του και η βοήθεια που δέχτηκε και από τη ΝΔ δεν ήταν αμελητέες. Άλλωστε, η κουμπαριά του με τον πρώην αρχηγό της ΝΔ, Μιλτιάδη Έβερτ, είναι γνωστή. Την περίοδο 1996-2009, οι «δουλειές» που πήρε ο Θωμάς από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας «ακούμπησαν» τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ. Αμύθητο ποσό. Ήταν τα περισσότερα χρήματα που πήρε ποτέ ένας άνθρωπος από την ίδρυση του ελληνικού κράτους για εμπόριο όπλων.
Φυσικό επακόλουθο ήταν η πανοραμική βίλα στην Μύκονο, το σαλέ στην Αράχοβα και η 50 μέτρων θαλαμηγός που αλωνίζει το Ιόνιο. Στην περιοχή Τούρλος στο νησί των ανέμων, η φαντασμαγορική βίλα των 400 τ.μ. –με ιδιωτική πισίνα μέσα στα βράχια– κάθε καλοκαίρι γεμίζει από τα χαμόγελα της παρέας που φιλοξενεί. Σχεδόν κάθε καλοκαίρι, έστω και για μια μέρα, ο Σωκράτης Κόκκαλης θα δώσει το παρών απολαμβάνοντας τα γεμιστά μπιφτέκια με τυρί από το μπάρμπεκιου που
Keywords
Τυχαία Θέματα