Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός σε μητέρα 2 παιδιών

Το βράδυ της 20ης Μαρτίου 2013, θα μείνει χαραγμένο για πάντα στη μνήμη της 35χρονης καθαρίστριας από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, η οποία μεγαλώνει μόνη 2 ανήλικα παιδιά.

Η ώρα ήταν 9.45μμ, όταν καθάριζε ένα σχολείο μαζί με μια συνάδελφο της, στο συγκρότημα του ΕΠΑΛ Νεαπόλεως, στην περιοχή του πρώην στρατοπέδου Στρεμπενιώτη.

Ξαφνικά, όπως λέει η 35χρονη στο ThessToday,

εμφανίζεται από το πουθενά ένας άγνωστος νεαρός, ο οποίος, αρχικά η καθαρίστρια, νόμισε ότι ήταν κάποιος μαθητής που ξέχασε κάτι και γύρισε να το πάρει. Εκείνος όμως όρμησε κατά πάνω της και άρχισε να την μαχαιρώνει, χωρίς η ίδια να θυμάται αν ο δράστης είπε κάτι πριν της επιτεθεί.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα ακούσετε το τραγικό περιστατικό με κάθε λεπτομέρεια από την 35χρονη, η οποία νοσηλεύτηκε για αρκετές μέρες, καθώς μια από τις μαχαιριές, της τρύπησε τον πνεύμονα, ενώ τα σοβαρά προβλήματα της υγείας της παραμένουν.

Δείτε τη φωτογραφία με τα τραύματα που της προκάλεσαν οι μαχαιριές:

Η γυναίκα επισημαίνει ότι πλέον φοβάται ακόμη και να βγει από το σπίτι της το βράδυ και δεν ξέρει πότε θα είναι σε θέση να επιστρέψει στη δουλειά της. Εξάλλου, έχει άλλα δύο στόματα να θρέψει και μένει και σε ενοίκιο, με αποτέλεσμα οι ανάγκες να είναι μεγάλες.

«Με ξέχασαν όλοι» τονίζει, αναφέροντας πως το όποιο ενδιαφέρον για αυτό που έπαθε, εξαντλήθηκε το ίδιο βράδυ. «Ήρθαν να με δουν στο νοσοκομείο, αλλά από την επόμενη μέρα εξαφανίστηκαν. Δεν ρώτησε κανείς από τότε, πως ζω, πως μεγαλώνω τα παιδιά, τίποτα», τονίζει.

Σκέφτεται την επίθεση που δέχτηκε και λέει ότι παραλίγο να άφηνε τα παιδιά της ορφανά για 345 ευρώ, τα οποία μάλιστα έχει μήνες να πάρει. Και σαν να μην έφτανε αυτό, με βάση τη σύμβαση που έχει υπογράψει, η ίδια έπρεπε να βρει αντικαταστάτη για την εργασία της και μάλιστα, όπως λέει, είναι αναγκασμένη να δίνει τα λίγα χρήματα που παίρνει από το ΙΚΑ για την αναρρωτική της άδεια, προκειμένου να συμπληρωθεί ο μισθός του αντικαταστάτη.

Σύμφωνα με την 35χρονη, στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα, έχουν γίνει άσχημα περιστατικά με, επιθέσεις, απόπειρες ληστείας, κλοπές και απειλές και στο παρελθόν. «Όταν οι πόρτες είναι όλες ανοιχτές και μπαίνει όποιος θέλει και ότι ώρα θέλει» όπως επισημαίνει, δεν αργεί το κακό. Η ίδια τονίζει ότι όλα ήταν σκοτεινά τριγύρω καθώς πολλές λάμπες δεν άναβαν, ενώ το συγκεκριμένο βράδυ δεν υπήρχε φύλακας.

Αν είχε φύλαξη και φωτισμό δεν θα είχε γίνει τίποτα, καταγγέλλει ο πατέρας της 35χρονης – Δεν θεωρούν το περιστατικό ούτε εργατικό ατύχημα

Βέβαιος πως αν υπήρχε σωστή φύλαξη και φωτισμός, ο κακοποιός δεν θα μπορούσε να επιτεθεί στην κόρη του, δηλώνει ο πατέρας της 35χρονης καθαρίστριας Α. Κουρεβέλης. Όπως επισημαίνει, τη συγκεκριμένη νύχτα δεν υπήρχε καθόλου φύλακας καθώς είχε ρεπό, ενώ σε 27 στρέμματα έκταση έχει μόνο 2 φύλακες, τη στιγμή που έπρεπε να έχει τουλάχιστον 6-7 φύλακες.

Ο δήμος Νεάπολης Συκεών είναι από τους πιο εύρωστους οικονομικά επισημαίνει και αναρωτιέται γιατί δεν μπορούσε να βάλει έγκαιρα τα χρήματα ο δήμος για να είναι εντάξει ο φωτισμός.

Επίσης, όπως επισημαίνει ο πατέρας, σύμφωνα με το ΙΚΑ, το περιστατικό θεωρείται απλό ατύχημα, ενώ ο Δήμος, παρά το γεγονός ότι νομικός του σύμβουλος το θεώρησε εργατικό ατύχημα, δεν δέχτηκε να το χαρακτηρίσει έτσι, «για να μην έχει ευθύνες» υποστηρίζει ο πατέρας.

Δείτε και φωτογραφίες από το σχολικό συγκρότημα, το οποίο όπως λέει ο πατέρας, μετά το περιστατικό είναι πιο φωταγωγημένο:

Keywords
Τυχαία Θέματα