Θέλω αποτελέσματα σε ένα δίμηνο για τη λίστα Λαγκάρντ, είπε ο Π. Αθανασίου στους εφόρους

«Ελέγξτε τους μεγάλους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ και φέρτε μου τα αποτελέσματα μέσα σε ένα δίμηνο»είπε ο οικονομικός εισαγγελέαε κ. Παναγιώτη Αθανασίου σε είκοσι εφόρους της Αττικής στη χτεσινή συνάντηση που είχε μαζί τους.

Ο κ. Αθανασίου κάνοντας χρήση της δυνατότητα που του παρέχει ο νόμος αλλά και λόγω των αργών ρυθμών ελέγχου των καταθετών της λίστας Λαγκάρντ κάλεσε τους εφόρους και τους διαμήνυσε ότι «εάν δεν βοηθήσουν ο έλεγχος για τη λίστα Λαγκάρντ θα τελειώσει σε πενήντα χρόνια».

Οι δύο

πλευρές συμφώνησαν ότι σε συνεργασία με τη διεύθυνση ΚΕΦΟΜΕΠ (Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου) του υπουργείου Οικονομικών θα ορίσουν ελεγκτές από κάθε εφορία, ανάλογα με τις διευθύνσεις κατοικίας των καταθετών, αλλά και τις έδρες των εταιριών τους.

Εκτιμάται ότι οι υπεράκτιες εταιρίες θα ελεγχθούν από τον ΣΔΟΕ και την Αρχή κατά του Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος αφού δεν υπάρχουν στοιχεία στις εφορίες της Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες τον συντονισμό της επιχείρησης ελέγχου της λίστας Λαγκάρντ θα αναλάβει ο αναπληρωτής Οικονομικών Εισαγγελέας κ. Γιάννης Δραγάτσης ο οποίος έχει εμπειρία από διερεύνιση οικονομικού εγκλήματος και θωρεί ως υπόθεση τιμής να μη διαφύγει κανένας εμπλεκόμενος σε φοροδιαφυγή από τη μεγάλη αυτή υπόθεση.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς διαμηνύουν ότι δεν μπορεί να υπάρχει καμία αντιπαράθεση με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, αφού όλοι επιδιώκουν τον ίδιο σκοπό, το έλεγχο των φοροφυγάδων και την επιστροφή των χρημάτων στα δημόσια ταμεία.

The post Θέλω αποτελέσματα σε ένα δίμηνο για τη λίστα Λαγκάρντ, είπε ο Π. Αθανασίου στους εφόρους appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα