Συσκέψεις για την αντιμετώπιση της ένοπλης βίας

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, διερευνά νέους τρόπους αντιμετώπισης της ένοπλης βίας, ενώ ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και τρία μέλη του υπουργικού συμβουλίου, συναντήθηκαν αμέσως μετά το τραγικό συμβάν στο δημοτικό σχολείο της πόλης Νιουτάουν στο Κονέκτικατ.

Εκτός από τον κ. Μπάιντεν στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Παιδείας, Αρνε Ντάνκαν, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Έρικ Χόλντερ και η υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, Κάθλιν Σεμπέλιους.

Στόχος των παραπάνω συναντήσεων είναι να αναζητηθούν τρόποι ώστε η

χώρα να μπορέσει να ανταποκριθεί στην τραγωδία στον Νιουτάουν, σύμφωνα με δηλώσεις του αξιωματούχου, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά σημείωσε ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί.

Ο αμερικανός πρόεδρος έχει ήδη δηλώσει ότι θα υποστηρίξει τις ενέργειες για την αντιμετώπιση των επεισοδίων ένοπλης βίας και τις μαζικές δολοφονίες αθώων, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί η κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί ο Λευκός Οίκος

Οι Δημοκρατικοί πάντως θα επιθυμούσαν να επανέλθει η απαγόρευση στη χρήση και κατοχή των επιθετικών όπλων που έληξε το 2004.

Προβληματισμός Ομπάμα σχετικά με την οπλοκατοχή
Keywords
Τυχαία Θέματα