Ετοίμαζε… «Ανάσταση» με 375 κιλά εκρηκτικών!

Με δικής του κατασκευής αυτοσχέδια πυροτεχνήματα θα έκανε, εκρηκτική Ανάσταση στη Μήλο ένας 43χρονος, στην αποθήκη της επιχείρησης του οποίου κατασχέθηκαν 375 κιλά επικίνδυνων εκρηκτικών υλών και παράνομα όπλα!

Μετά από αιφνιδιαστική έρευνα που έκαναν αστυνομικοί του τμήματος Μήλου, βρέθηκαν στην κατοχή του οκτώ χαρτοκιβώτια που περιείχαν 200 κιλά ζελατινοδυναμίτιδας, άλλα επτά με εκρηκτική αμμωνία συνολικού βάρους 175 κιλών, εννέα συσκευασίες με συνολικά 648 πυροκροτητές, 1.027
μέτρα φιτίλι, αλλά και πέντε κυνηγετικά όπλα με 365 φυσίγγια, ένα αεροβόλο τυφέκιο με 150 μεταλλικά σφαιρίδια, 19 πλήρη και εννέα αβολίδωτα φυσίγγια πυροβόλων όπλων!Ο 43χρονος, στην κατοχή του οποίου κατασχέθηκαν και 1.050 ευρώ, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου με κατηγορίες για παράβαση της νομοθεσίας περί εκρηκτικών υλών.Από έρευνες που έγιναν σε επιχειρήσεις στην Αργολίδα, την Κορινθία και τη Λακωνία, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν συνολικά 8.500 κροτίδες, πυροτεχνήματα και παιδικά αθύρματα! Στους Μολάους συνελήφθη ένας βιβλιοπώλης διότι στο κατάστημά του βρέθηκαν 990 πυροτεχνήματα και παιδικά αθύρματα, που κατείχε παράνομα.

Στη Σπάρτη συνελήφθησαν δύο ανήλικοι, όταν στην κατοχή τους κατασχέθηκαν 356 κροτίδες. Αμέσως μετά, συνελήφθησαν οι γονείς του ενός για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν τους γονείς και του δεύτερου. Και στο Κιάτο συνελήφθη μια γυναίκα, όταν στο σπίτι της βρέθηκαν 50 κροτίδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα