Συνάντηση Σαμαρά για τον Αγωγό

Με θέρμη υποδέχθηκαν οι εκπρόσωποι του Αδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (Trans Adriatic Pipeline – TAP) τη στήριξη που εξέφρασε η ελληνική κυβέρνηση για τον αγωγό και την ενεργειακή στρατηγική της Ευρώπης, κατά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, λίγο πριν την αναχώρησή του για το Κατάρ.

Συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος του TAP, Kjetill Tungland, δήλωσε: «Καλωσορίζουμε τη συνεχιζόμενη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία ενισχύει τις πιθανότητες επιτυχίας της ελληνικής διαδρομής, όσο πλησιάζει η ημερομηνία της απόφασης για τον Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την ανεκτίμητη στήριξη που μας έχει προσφέρει».

Από πλευράς μετόχων του ΤΑΡ, ο Markus Brokhof, της Axpo Trading, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και του TAP στο πλαίσιο ενός έργου που θα συμβάλει στην εισροή Ξένων Άμεσων Επενδύσεων, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα προσφέρει ανεκτίμητα οικονομικά πλεονεκτήματα στη χώρα.

Τέλος, ο διευθυντής του TAP για την Ελλάδα, Rikard Scoufias, είπε πως η συνάντηση αυτή αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό βήμα στο πλαίσιο της θετικής συνεργασίας μεταξύ του TAP και της ελληνικής κυβέρνησης, συμπληρώνοντας: «είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που ως διεθνείς επενδυτές στην Ελλάδα, μπορούμε να διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο στηρίζοντας την οικονομική ανάπτυξη της χώρας».

Keywords