Συνάντηση ΚΕΔΕ με τον Γιάννη Μιχελάκη

Τρία βασικά θέματα έθεσε η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Κ. Ασκούνη στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη.

Συγκεκριμένα, για το ζήτημα των παιδικών – βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ οι δήμαρχοι ζητούν αύξηση των κονδυλίων, προκειμένου σε συνθήκες κρίσης, να μπορέσουν να φιλοξενηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά. Κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ υπήρξε δέσμευση το θέμα να επανεξετασθεί σε επόμενη συνάντηση.

Για

το θέμα της κινητικότητας, κατέστη σαφές ότι η Αυτοδιοίκηση έχει ήδη δώσει πολλά, με δεδομένο μάλιστα, ότι το τελευταίο διάστημα καταργήθηκαν με οριζόντια μέτρα βασικές αρμοδιότητές της, όπως η δημοτική αστυνομία και οι σχολικοί φύλακες. Αυτό που ζητά η Αυτοδιοίκηση είναι να προωθηθεί η διαδημοτική και ενδοδημοτική κινητικότητα, με στόχο, πλεονάζον προσωπικό από συγκεκριμένους δήμους, να στελεχώσει υπηρεσίες δήμων που εμφανίζουν μεγάλες ελλείψεις σε υπαλλήλους.

Στη συνάντηση ετέθη και το θέμα της κατάρτισης των προϋπολογισμών των δήμων βάσει της ΚΥΑ που έχει εκδοθεί, των πόρων της Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα της μεγάλης μείωσης της ΣΑΤΑ (επενδυτικά προγράμματα) και οι μεγάλες δυσκολίες που προκύπτουν κατά το στάδιο της εφαρμογής της.
Τέλος, αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι συζητήσεις τόσο για τα παραπάνω όσο και για τα υπόλοιπα θέματα της Αυτοδιοίκησης, τα οποία ετέθησαν στη συνάντηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα