Σύλληψη χονδρέμπορου για το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου

Στη σύλληψη του χονδρεμπόρου κρεάτων Βίλι Σέλτεν προχώρησαν οι αρχές της Ολλανδίας, με την κατηγορία της πώλησης 300 τόνων κρέατος αλόγου με σήμανση βοδινού.

Αυτές τις πληροφορίες έδωσε η γενική εισαγγελία του Άμστερνταμ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας, η αρμόδια για ζητήματα διατροφικής ασφάλειας και υγιεινής υπηρεσία NVWA συνέλαβε τον άνδρα, του οποίου το όνομα αποκαλύφθηκε στη συνέχεια από τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, στα πλαίσια «ποινικής έρευνας για το ζήτημα

της σήμανσης αλογίσιου κρέατος ως βοδινού».

«Ο διευθυντής και ο προσωρινός διευθυντής συνελήφθησαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «καθώς κατηγορούνται για παρατυπίες στα λογιστικά βιβλία και απάτη».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Σέλτεν δεν αναίρεσε τον Απρίλιο την παράδοση από την εταιρεία του 50.000 τόνων κρέατος το οποίο πιθανόν να περιείχε παράνομα και ποσότητα κρέατος αλόγου, τόνων οι οποίοι πέρασαν από μονάδα της εταιρείας του στην πόλη Ος της νότιας Ολλανδίας.

Η υπηρεσία NVWA ζήτησε από εκατοντάδες ευρωπαϊκές εταιρείες σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο, οι οποίες προμηθεύονταν κρέας από την εταιρεία του κ. Σέλτεν να ελέγξουν τα προϊόντα τους.

Η επιχείρηση κήρυξε πτώχευση τον περασμένο μήνα και τέθηκε υπό εποπτεία.

Το 2011 και 2012, είχε λάβει συνολικά 300 τόνους κρέατος αλόγου, το οποίο επεξεργάστηκε ως βοδινό, αφού, όπως αναφέρουν οι ολλανδικές αρχές, διατεινόταν ότι πωλούσε μόνον βοδινό κρέας.

Keywords
Τυχαία Θέματα