Στον Καναδά ο Αβραμόπουλος

Στον Καναδά μεταβαίνει ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπου θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσημη επίσκεψη, στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 ετών σύναψης διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Καναδά.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Αβραμόπουλος θα έχει διμερείς διαβουλεύσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών του Καναδά κ. John

Baird (Τετάρτη, 27/2), κατά τις οποίες οι δύο Υπουργοί θα συζητήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη και τις προσπάθειες αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, τις σχέσεις ΕΕ-Καναδά και τις περιφερειακές εξελίξεις στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γερουσίας κ. Noel Kinsella (Τρίτη, 26/2), ο οποίος θα παραθέσει δεξίωση προς τιμήν του στο Καναδικό Κοινοβούλιο. Την ίδια ημέρα, ο κ. Αβραμόπουλος θα παρακαθίσει σε δείπνο με διακεκριμένα μέλη της ελληνικής ομογένειας της Οττάβας.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης στον Καναδά, ο κ. Αβραμόπουλος θα επισκεφτεί, επίσης, το Τορόντο (Δευτέρα 25/2) και το Μόντρεαλ (Τρίτη, 26/2), τις δύο μεγαλύτερες πόλεις του Καναδά, με σημαντική ομογενειακή παρουσία, όπου, εκτός των επαφών του με εκπροσώπους της Ομογένειας, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με επιχειρηματικούς και επενδυτικούς φορείς, στο πλαίσιο ανάληψης πρωτοβουλιών του Υπουργείου Εξωτερικών για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Τέλος, στο Τορόντο, ο κ. Αβραμόπουλος θα έχει συνάντηση με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καναδά κ. Σωτήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα