Σήμερα το συσσίτιο της Χρυσής Αυγής-Κλειστές η Αμαλίας και η Βασ. Σοφίας

Κλειστές είναι η Αμαλίας από Ξενοφώντος και η Βασ. Σοφίας από Σεκέρη, λόγω συγκέντρωσης μελών της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα.

Ένταση επικράτησε στην πλατεία Συντάγματος όταν μέλη της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να προχωρήσουν στη διανομή τροφίμων μόνο για Έλληνες, όπως είχαν εξαγγείλει τις προηγούμενες ημέρες.

Άνδες

των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο δεν τους επέτρεψαν να ξεφορτώσουν τα τρόφιμα και όταν τα πνεύματα οξύνθηκαν χρειάστηκε να προχωρήσουν σε περιορισμένη χρήση χημικών για να απομακρύνουν τα μέλη της Χ.Α.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο βρίσκεται εισαγγελέας, ο οποίος και ζήτησε να γίνουν προσαγωγές, με τον βουλευτή του κόμματος, Ηλία Παναγιώταρο, να δηλώνει ότι πρόκειται για νόμιμη ενέργεια αφού είχε εξαγγελθεί.

Η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην οδό Αμαλίας από το ύψος της Ξενοφώντος και στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη.

Η απόφαση της Χρυσής Αυγής να μοιράσει τρόφιμα σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, στο Σύνταγμα, κάνοντας δώρο το πασχαλινό τραπέζι σε ελληνικές οικογένειες που πλήττονται από την οικονομική κρίση έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του δημάρχου Αθηνών Γιώργου Καμίνη.

Ο κ. Καμίνης αρνείται κατηγορηματικά να επιτρέψει μια τέτοια κίνηση από το κόμμα και κάνει λόγο για «συσσίτια μίσους». Από την Τετάρτη ο δήμαρχος Αθηναίων με αναρτήσεις του στο facebook αλλά και στο twitter προειδοποίησε για τις ενέργειες της Χρυσής Αυγής:

«Τις ημέρες κατάνυξης και αγάπης διάλεξε η Χρυσή Αυγή για να κάνει επίδειξη πρόκλησης, με συσσίτια μίσους, στην πιο κεντρική πλατεία της χώρας και της πρωτεύουσας, την Πλατεία Συντάγματος. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη και πλήττουν βίαια την προσπάθεια για ανάταξη της χώρας και της Αθήνας ειδικότερα, καθώς στέλνουν στην κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ένα διπλά εσφαλμένο μήνυμα: ότι στην πρωτεύουσα της χώρας επικρατεί μια γενικευμένη κατάσταση εξαθλίωσης, η οποία μπορεί μάλιστα να αντιμετωπιστεί με δράσεις ρατσιστικής και ξενόφοβης ελεημοσύνης. Καθιστούμε απολύτως σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι ο Δήμος Αθηναίων θεωρεί τη σχεδιαζόμενη αυριανή συνάθροιση αυθαίρετη και παράνομη και θα κάνει ό, τι επιβάλλεται προκειμένου αυτή να μην πραγματοποιηθεί».

Έντονη ήταν πάντως και η αντίδραση της Χρυσής Αυγής στην ανακοίνωση του δημάρχου Αθηναίων.

Σε ανακοίνωσή της, χαρακτήρισε «κατάπτυστη» τη δήλωση του Γ. Καμίνη τονίζοντας ότι στην Ελλάδα «έχουμε ακόμη δημοκρατία και κανείς δεν μπορεί «να στερήσει το δικαίωμα του συνέρχεσθαι» στα μέλη του κόμματος. Κάλεσε επίσης τον δήμαρχο Αθηναίων, «να αφήσει τις παραινέσεις» διότι «προ μηνών ο ίδιος διοργάνωνε σόου με τηλεοπτικές κάμερες και τηλεπερσόνες στο Σύνταγμα, για να δείξει τη δήθεν κοινωνική αλληλεγγύη του, για την οποία όμως δεν είχε πληρώσει ούτε μισό ευρώ».

Υπενθυμίζεται ότι την Μεγάλη Πέμπτη στις 10 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, η Χρυσή Αυγή θα πραγματοποιήσει διανομή παραδοσιακών τροφίμων της Λαμπρής: αρνί, αυγά, τσουρέκι, πατάτες, σε ποσότητα ικανή να σιτίσει χιλιάδες ελληνικές οικογένειες. Οπως αναφέρει το κόμμα, θα δοθεί προτεραιότητα σε τρίτεκνους και πολύτεκνους, που πλήττονται περισσότερο από την κρίση.

Την μαζική διανομή τροφίμων της Λαμπρής είχε προαναγγείλει από το βήμα της Βουλής και ο Ηλίας Παναγιώταρος…

Keywords
Τυχαία Θέματα