Ρήγας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξήγησε γιατί δεν ψήφισε τη μείωση τιμών των φαρμάκων

Απάντηση Παναγιώτη Ρήγα για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε στη Βουλή την τροπολογία για τα φάρμακα σχολίασε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στο Βήμα fm, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι όταν η κυβέρνηση λέει άσπρο, αυτοί λένε μαύρο.

«Ουδέποτε θέλησαν να συζητήσουν τα σοβαρά ζητήματα με

λογική προσέγγισης, αλλά πάντοτε με μία παλαιοκομματική λογική συνεχούς απόκλισης. Όταν λέει η κυβέρνηση άσπρο, εμείς λέμε μαύρο. Και επειδή χθες ήταν θέμα κάτι συγκεκριμένο, πήραμε εμείς μια πρωτοβουλία που έχει σαν στόχο – και αυτό θα αποδειχθεί – τη μείωση της τιμής των φαρμάκων και μένει μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ με την κυρία Τζάκρη να λέει όχι», είπε και πρόσθεσε ότι «χωρίς ποτέ να το εξηγήσει! Δεν εξήγησαν γιατί αυτό το όχι. Μας λένε για τις υψηλές εισφορές των ασφαλισμένων και να το δεχθώ. Μας λένε ότι η υγεία καταρρέει και να δεχθώ ότι έχει προβλήματα. Αλλά γιατί δεν ψήφισαν τη μείωση της τιμής των φαρμάκων, δεν μας έδωσαν την ευκαιρία να το καταλάβουμε».

Σχετικά με τους πλειστηριασμούς ο κ. Ρήγας, ανέφερε ότι «τουλάχιστον στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει μια συμφωνία. Ήμασταν σαφείς και δεν είναι αόριστο να λες ότι με συγκεκριμένη διάταξη θα προστατεύσεις την πρώτη κατοικία αυτού που αντικειμενικά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις δόσεις του στεγαστικού δανείου που έχει πάρει. Αυτό θα μετεξελιχθεί σε νόμο και θα μπουν πλαφόν για την οφειλή και την αντικειμενική αξία και κριτήρια για το πώς και ποιος θεωρείται αδύναμος να ανταποκριθεί στην οφειλή του. Είχαμε πει ότι θα βάλουμε συγκεκριμένα κριτήρια και με αυτόν το νόμο θα προστατεύσουμε το φτωχό και μεσαίο Έλληνα πολίτη».

Τέλος, όσον αφορά το σύμφωνο συμβίωσης, δήλωσε ότι «είχαμε μείνει με την εντύπωση ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης θα δεχθεί την τροπολογία για την επέκταση του σχεδίου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια. Πληροφορήθηκα ότι αυτό δεν είναι καθαρό και ότι υπάρχει αντίρρηση. Εμείς, επιμένουμε. Θα το φέρουμε (στη Βουλή). Δεν υπήρξε καμία αντίρρηση (στο ΠΑΣΟΚ)».

The post Ρήγας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξήγησε γιατί δεν ψήφισε τη μείωση τιμών των φαρμάκων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα