Πρωτοφανή επεισόδια στην Ιερισσό-Αστυνομικοί εγκατέλειψαν το τμήμα μετά από έφοδο κατοίκων! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχτηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης στο αστυνομικό τμήμα της Ιερισσού στη Χαλκιδική.

Ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας πραγματοποίησαν έφοδο λίγο μετά τις 03.15 τα ξημερώματα στις κατοικίες δύο υπόπτων για την επίθεση στις εγκαταστάσεις της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής, την ώρα που βρίσκονταν μέσα μαζί με τις οικογένειες τους. Σύμφωνα με άρθρο του seleo.gr, πραγματοποιήθηκαν δύο συλλήψεις. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν

ενώπιον του Εισαγγελέα στον Πολύγυρο στις 08.00 το πρωί.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι αστυνομικοί έσπασαν τις πόρτες της εισόδου, πιάνοντας κυριολεκτικά στον ύπνο τους ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα. Σύμφωνα με άρθρο του thesstoday.gr, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι αρχικά οι αστυνομικοί προσπάθησαν να εισβάλλουν, σπάζοντας την είσοδο του πρώτου σπιτιού με λοστό, όμως έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη ο οποίος άνοιξε την πόρτα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να συλληφθεί μπροστά στα μέλη της οικογένειάς του.

Στο δεύτερο σπίτι οι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα με μια κλωτσιά, προχωρώντας στη σύλληψη του ιδιοκτήτη.

Η έφοδος της Αστυνομίας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, με δεκάδες κατοίκους να συγκεντρώνονται στη συνέχεια στην πλατεία του χωριού, την ίδια ώρα που ηχούσαν οι καμπάνες της έδρας του Δήμου Αριστοτέλη.

Όπως επισημαίνεται σε άρθρο του soshalkidiki.wordpress.com το αστυνομικό τμήμα Ιερισσού παραμένει κλειστό, την ίδια στιγμή που εξαγριωμένοι κάτοικοι πραγματοποίησαν επιδρομή εντός του χώρου, καταστρέφοντας ό, τι βρήκαν μπροστά τους.

Η εκμετάλλευση των ορυχείων χρυσού στο νομό Χαλκιδικής έχει χωρίσει στα δύο τον τοπικό πληθυσμό, με τη μια πλευρά να υποστηρίζει ότι αυτή η επένδυση θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την άλλη να εστιάζει την προσοχή της στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τις μακροπρόθεσμες συνέπειες σε μια περιοχή, η οποία στηρίζει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία της στις τουριστικές επιχειρήσεις. Τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε κατοίκους και δυνάμεις της Αστυνομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα