Πώς συνδέονται Άκης- Βατοπέδι- οπλικά- Κύπρος

-Καίγεται ο Άκης, αλλά διαβάστε ένα ρεπορτάζ για να καταλάβετε ότι ο «μέγας διεφθαρμένος» είναι απλώς ένας κρίκος

-Μικρός ο κόσμος της μεγάλης λεηλασίας

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
Είτε ο κόσμος μας είναι πολύ μικρός, είτε η διαφθορά δεν έχει σύνορα μεταξύ της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά ιδιαίτερα μεταξύ στελεχών μεγάλων κομμάτων.

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Γεώργιος Παπανδρέου,

ο «Γέρος της Δημοκρατίας» με τον στρατηγό Γρίβα Διγενή, το Βατοπέδι, τον Άκη Τσοχατζόπουλο, την ομάδα του Κύπριου πολιτικού Αναστασιάδη, γνωστού για την υπέρ του σχεδίου Ανάν θέση του και το χρήμα; Ο άνθρωπος που κουβαλούσε τις βαλίτσες με το χρήμα στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου είναι κατά τον Α. Ζήγρα, εξάδελφο και συγκατηγορούμενο του Άκη, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνος Μιχαηλίδης. Ο άνθρωπος αυτός μπορεί και να είναι αθώος και το ευχόμαστε, αλλά στην πολιτική ισχύει ως «δόγμα» το τεκμήριο της ενοχής και όχι της αθωότητας.

Η φράση του Ζήγρα

Είναι χαρακτηριστική η φράση του κ. Ζήγρα: « Ο Ντίνος Μιχαηλίδης ήταν το πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση… Κανόνιζε τις επαφές μεταξύ Τσοχατζόπουλου, Καμπούρουγλου (σ.σ. έμπορος όπλων) και Ζαγιάντ Αλ Φουάντ (έμπορος όπλων, επίσης). Ο Ντίνος Μιχαηλίδης μετέφερε σε τσάντες τα χρήματα και τις επιταγές». Ο ίδιος ο Μιχαηλίδης και ο Άκης χαρακτήρισαν τις αποκαλύψεις αποκυήματα φαντασίας και θα μπορούσε κανείς να το αποδεχθεί, αν:

1. Δεν υπήρχε διακίνηση χρήματος και μέσω της Κύπρου. Η υπόθεση Ντρουμίλαν με διακίνηση μιζών από εμπόριο όπλων είναι πασίγνωστη και αποτελεί παράδειγμα.
2. Δεν ήταν έμπιστος του Άκη ο κ. Ζήγρας.
3. Δεν ήταν γνωστός από το παρελθόν ο κ. Μιχαηλίδης σε όζουσες υποθέσεις, μία από τις οποίες μας είχε απασχολήσει για χρόνια και είναι τόσο χαρακτηριστικό και προκλητικό σκάνδαλο ώστε στη συνέχεια όλα να τα πιστεύει κανείς.

Διαβάστε όλη την αποκάλυψη για την απίστευτη διαπλοκή, τον Άκη, το Βατοπέδι, τα οπλικά συστήματα, τους πολιτικούς, την Ελλάδα και την Κύπρο, τη Δευτέρα στο http://www.paraskhnio.gr/

Keywords
Τυχαία Θέματα