Ποιος σκότωσε την πριγκίπισσα Νταϊάνα

Μόλις μερικές ημέρες πριν από τη συμπλήρωση 16 χρόνων από τότε που η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο σύντροφός της Ντόντι αλ Φαγέντ έχασαν τη ζωή τους (31 Αυγούστου 1997) σε αυτοκινητικό δυστύχημα στο Παρίσι, νέα στοιχεία τα οποία βρίσκονται ήδη στα χέρια της Σκότλαντ Γιαρντ και αξιολογούνται ενδέχεται να δώσουν νέα τροπή στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου της πριγκίπισσας της Ουαλίας.

Αυτή τη φορά την ύπαρξη νέων στοιχείων αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν

στο εσωτερικό του τούνελ Pont de l’Alma της γαλλικής πρωτεύουσας δεν την επιβεβαιώνει κάποιο βρετανικό ταμπλόιντ ή μια νέα θεωρία συνωμοσίας, αλλά η ίδια η Σκότλαντ Γιαρντ. Μέσω μιας σχεδόν αινιγματικής ανακοίνωσής της η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε ότι αξιολογεί «τη συνάφεια και την αξιοπιστία πληροφοριών οι οποίες ελήφθησαν πρόσφατα». Οι επιτελείς της Σκότλαντ Γιαρντ εμφανίζονται εξαιρετικά προσεκτικοί και στην ανακοίνωσή τους δεν προσδιορίζουν ούτε το περιεχόμενο των πληροφοριών ούτε αναφέρουν την πηγή τους. Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι η αξιολόγηση αυτών των νέων δεδομένων «δεν αποτελεί επανέναρξη της έρευνας», καθώς και πως δεν εντάσσεται στο πλαίσιο της επιχείρησης «Paget», της αστυνομικής έρευνας σχετικά με τις διάφορες θεωρίες συνωμοσίας που εξακολουθούν να κυκλοφορούν για το μοιραίο δυστύχημα.

Ωστόσο το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News σε σχετικό ρεπορτάζ μετέδωσε ότι οι επίμαχες πληροφορίες έφθασαν στους αξιωματικούς της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου μέσω της Βασιλικής Αστυνομίας της Βρετανίας, ενώ η πηγή τους είναι οι γονείς της συζύγου ενός πρώην μέλους των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας: σύμφωνα με δηλώσεις του, η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο Ντόντι αλ Φαγέντ δεν σκοτώθηκαν αλλά δολοφονήθηκαν από μέλος του βρετανικού Στρατού. Οι γονείς της συζύγου τού «στρατιώτη Ν» – ανέφεραν χθες οι βρετανικές εφημερίδες – σε επιστολή τους προς τoν διοικητή των Ειδικών Δυνάμεων της Βρετανίας (SAS) δήλωσαν ότι ο γαμπρός τους είχε εκμυστηρευθεί στην κόρη τους πως η «μονάδα» είχε οργανώσει τη δολοφονία της πριγκίπισσας Νταϊάνας και ότι το συγκεκριμένο γεγονός «κουκουλώθηκε» από την υπηρεσία. «Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή, οι πληροφορίες μόλις ελήφθησαν, και η Σκότλαντ Γιαρντ είναι ξεκάθαρη αναφορικά με το γεγονός ότι δεν πρόκειται για επανέναρξη των ερευνών σχετικά με τον θάνατο της πριγκίπισσας», ανέφερε ο δημοσιογράφος του Sky News, υπογραμμίζοντας όμως ότι η αξιολόγηση των πληροφοριών δεν αποκλείεται να οδηγήσει στη διεξαγωγή μιας νέας έρευνας.

ΤΟ ΜΠΑΚΙΓΧΑΜ

Μετά την αποκάλυψη της ύπαρξης των συγκεκριμένων πληροφοριών το Μπάκιγχαμ απέφυγε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση. Την ίδια στιγμή ο Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, πατέρας του συντρόφου της Νταϊάνας και ένας από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές της θεωρίας σύμφωνα με την οποία ο γιος του και η πρώην σύζυγος του διαδόχου του βρετανικού θρόνου Κάρολου δολοφονήθηκαν από το βρετανικό κατεστημένο, ανέφερε μέσω εκπροσώπου του ότι «αναμένει με ενδιαφέρον το πόρισμα». Σύμφωνα με τον αιγύπτιο δισεκατομμυριούχο, το δυστύχημα ενορχηστρώθηκε από πράκτορες της MI6, της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας, έπειτα από σχετικό αίτημα του Οίκου των Ουίνδσορ ενώ η επιχείρηση «Paget» – η οποία κόστισε εκατομμύρια στερλίνες στους Βρετανούς και κατέληξε στο συμπέρασμα που ανακοινώθηκε το 2008 ότι ο θάνατος της Νταϊάνας και του Ντόντι αλ Φαγέντ προκλήθηκε εξαιτίας της «αμελούς οδήγησης» του οδηγού και των παπαράτσι που ακολουθούσαν – αποτέλεσε μια παρωδία με στόχο την προστασία της βασιλικής οικογένειας.

Στις 31 Αυγούστου 1997 ο Ντόντι αλ Φαγέντ και η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχαν αποσυρθεί στη σουίτα τους στο ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι, Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ο Ντόντι αποφάσισε να επισκεφθούν το διαμέρισμά του στη Λεωφόρο Φος, έναν από τους πιο ακριβούς δρόμους στον κόσμο. Νοίκιασε μια Μερσεντές, στο τιμόνι της οποίας κάθησε ένας – μεθυσμένος, σύμφωνα με μάρτυρες – υπάλληλος του ξενοδοχείου, ο Χένρι Πολ. Το αυτοκίνητο βγήκε εκτός ελέγχου και καρφώθηκε στο εσωτερικό του τούνελ Pont de l’Alma. Η Νταϊάνα και ο Ντόντι δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας. Ο μοναδικός που επιβίωσε από τη σφοδρή σύγκρουση ήταν ο Τρέβορ Ρις Τζόουνς, σωματοφύλακας του Αλ Φαγέντ.

Ο Μοχάμεντ αλ Φαγέντ

Επειτα από 10 χρόνια κατά τα οποία προσπαθούσε να αποδείξει ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο γιος του Ντόντι αλ Φαγέντ δεν σκοτώθηκαν αλλά δολοφονήθηκαν, το 2008 ο Μοχάμεντ αλ Φαγέντ ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την προσπάθεια για το καλό των πριγκίπων Γουίλιαμ και Χάρι

Πηγή: Τα Νεα

Keywords
Τυχαία Θέματα