Ποια ρούχα μας δείχνουν πιο αδύνατες;

Το styling είναι η τέχνη των ψευδαισθήσεων. Διαβάστε μερικά στιλιστικά μυστικά που θα σας κάνουν να φαίνεστε κομψές και θα σας φτιάξουν τη διάθεση.

Γράφει η fashion editor, Στέλλα Καμπανού.

Φορέστε το σωστό μέγεθος! Μην επιλέγετε φαρδιά ρούχα.

Οι περισσότερες γυναίκες προκειμένου να κρύψουν τα σημεία που θεωρούν προβληματικά κρύβονται ολόκληρες δημιουργώντας ένα «κουτί» γύρω από τον εαυτό τους. Λάθος!

Τα ρούχα που είναι πάρα πολύ φαρδιά κάνουν το μάτι να αντιλαμβάνεται το σώμα σαν μια ενιαία μεγάλη επιφάνεια

και μας κάνει να μοιάζουμε βαρύτερες από ό,τι πραγματικά είμαστε. Από την άλλη τα ρούχα που είναι πάρα πολύ σφιχτά θα δείξουν κάθε ελάττωμα που έχει το στο σώμα μας. Μόνο τα ρούχα που μας ταιριάζουν σωστά μας κολακεύουν!

Προσοχή στα υφάσματα!

Αποφύγετε τα πολύ ελαστικά υφάσματα, γιατί θα προσκολλώνται στο σώμα σας και να τονίζουν άκομψα την παραμικρή λεπτομέρεια. Όταν θέλουμε να δείχνουμε λεπτές, θα πρέπει να τραβά με την προσοχή μακριά από το περιττό λίπος.

Επιλέξτε χαλαρά, ελαφριά υφάσματα που έχουν την τάση να ντραπάρουν ελαφρά γύρω από το σώμα. Τα υφάσματα αυτά όχι μόνο ακολουθούν τη σιλουέτα αλλά απαλύνουν και τις γραμμές της.

Παίξτε με τα χρώματα!

Ψάξτε για έντονα χρώματα και μοτίβα. Τα έντονα μοτίβα μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή του ματιού και να καμουφλάρουν τη σιλουέτα σας, προκαλώντας τον παρατηρητή να προσέξει το ρούχο, αντί τα σημεία με τα οποία νιώθετε άβολα. Επιλέξτε μοτίβα σε έντονα ή βαθιά χρώματα, και όχι σε φωτεινά, ανοιχτά χρώματα γιατί αυτά στην πραγματικότητα μπορούν να τραβήξουν ακόμα περισσότερο την προσοχή στις ατέλειες σας. Αν δεν σας αρέσουν τα πολύχρωμα μοτίβα δοκιμάστε τη μονοχρωμία. Μεγάλες επιφάνειες στο ίδιο χρώμα παγιδεύουν το μάτι πάνω και κάτω, κάνοντας το να δημιουργεί νοητές κάθετες γραμμές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φαίνεται το σώμα ψηλότερο αλλά κυρίως πιο αδύνατο.

Το μυστικό μας όπλο είναι το μαύρο!

Το μαύρο έχει την ιδιότητα να μας κάνει να φαινόμαστε πιο αδύνατες και είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό και ασφαλές ειδικά για παντελόνια, φούστες και φορέματα. Μην το παρακάνετε όμως. Το πάρα πολύ μαύρο μπορεί εύκολα να δημιουργήσει ένα μονότονο, καταθλιπτικό αποτέλεσμα γι’ αυτό καλό θα ήταν να το συνδυάσετε και με άλλα σκούρα χρώματα, όπως για παράδειγμα το βαθύ δαμασκηνί, το σκούρο λαδί και το ναυτικό μπλε τα οποία επίσης έχουν αυτή την ιδιότητα.

Μη ξεχνάτε τη γεωμετρία!

Η σιλουέτα μας αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη ανάλογα με τα σχήματα που δημιουργούμε.

Οι λαιμοκόψεις σε σχήμα «V» για παράδειγμα κάνουν το βλέμμα να κοιτά από επάνω προς τα κάτω, επιμηκύνοντας και στενεύοντας έτσι τον κορμό σας. Αποφύγετε τις οριζόντιες και στρογγυλές λαιμοκόψεις, (π.χ λαιμόκοψη χαμόγελο) καθώς αυτές κάνουν τους ώμους και το μπούστο σας να φαίνεται μεγαλύτερο.

Στοχεύουμε σε λεπτομέρειες που δημιουργούν κάθετες γραμμές και όχι οριζόντιες! Επιλέγουμε οτιδήποτε δημιουργεί αυτή την ψευδαίσθηση της συνέχειας στο μάτι από κάθετες ρίγες και ραφές μέχρι πιέτες και κάθετα φερμουάρ!

Ψάξτε για φούστες και φορέματα σε γραμμή «Α» με μήκος ως το γόνατο. Οι φούστες σε αυτή τη γραμμή εφαρμόζουν κοντά στους γοφούς και ανοίγουν προς το στρίφωμα δημιουργώντας μια ισορροπημένη εμφάνιση χωρίς να δείχνουν τα πόδια μας παχιά και βαριά.

Αναζητείστε αυτού του είδους την ισορροπία και στα παντελόνια, επιλέγοντας ίσιες ή boot-cut (παντζάκια που ανοίγουν από τους γοφούς και κάτω) γραμμές. Αποφύγετε τα skinny παντελόνια!

Ένα μυστικό για την κοιλιά!

Το μεγαλύτερο μυστικό, κυρίες μου, είναι η απόκρυψη των προβληματικών μας περιοχών. Για παράδειγμα, αν το επιπλέον βάρος βρίσκεται στο στομάχι σας, ψάξτε για τουνίκ και κρουαζέ μπλούζες που γλιστρούν από πάνω του χωρίς να τραβούν την προσοχή των άλλων σε αυτό. Προσοχή όμως! Όπως είπαμε και πριν, κρύβω δεν σημαίνει θάβω κάτω από τόνους ύφασμα!

Προσοχή στα αξεσουάρ!

Μην τοποθετείτε αξεσουάρ και λεπτομέρειες που τραβούν το βλέμμα, πάνω στις προβληματικές περιοχές σας. Εάν, για παράδειγμα, έχετε το επιπλέον βάρος στους μηρούς σας, ψάξτε για παντελόνια με λίγες τσέπες και χωρίς κεντήματα, τρουκς ή ξεβάμματα. Γενικά οι λεπτομέρειες μπαίνουν πάντα στα σημεία που θέλουμε να τονίσουμε, καθώς τα κάνουν να φαίνονται πιο μεγάλα και πιο ευδιάκριτα.

Και πάντα φροντίζετε να τονίζετε τα θετικά χαρακτηριστικά σας. Εάν για παράδειγμα έχετε παχύ κορμό αλλά αδύνατα πόδια μην τα κρύβετε, μαζέψτε το στρίφωμα σας μερικά εκατοστά. Αν έχετε μια λεπτή μέση, φορέστε ψηλόμεσα ρούχα ή ζώνες που θα τραβήξουν τα βλέμματα σε αυτή.

Και κυρίως αγαπήστε τον εαυτό σας και δείξτε στον κόσμο πως το γυναικείο κορμί είχε και πάντα θα έχει καμπύλες!

Πηγή: boro.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα