O Ωνάσης και η αχάριστη σύζυγος : «Η Τζάκι δεν ήταν ποτέ ευχαριστημένη»

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης ήταν γενικά ανοιχτοχέρης και ειδικά με την Τζάκι. Ωστόσο το κολιέ με τα μπριγιάν από τον Harry Winstοn δεν εκτιμήθηκε από την δεύτερη σύζυγο του Ωνάση,της θύμισε τον Τζον Κένεντι.

Η Σίβυλλα γράφει ότι ο Ωνάσης δώρισε το κολιέ στην δεύτερη σύζυγό του Τζάκι πληρώνοντας ένα αστρονομικό ποσό. Εκείνη ενθουσιάστηκε. Το συνδύασε με μία κατάλευκη τουαλέτα του στενού

της φίλου Oleg Cassini κι ο Ελληνας κροίσος φούσκωνε από υπερηφάνεια όταν αργότερα στα σαλόνια του private club «21» η Τζάκι και το εκπληκτικό κολιέ της βρέθηκαν στο επίκεντρο της προσοχής όλων.
Μετά το κοκτέιλ οι προσκεκλημένοι κάθισαν στα τραπέζια του κλαμπ για να απολαύσουν το φαγητό τους. Μαζί τους και η διάσημη Αμερικανίδα κοσμικογράφος Ελσα Μαξγουελ. Η άσχημη γηραιά Μάξγουελ που ο Ωνάσης συνήθιζε να κουβαλάει μαζί του άκουσε έκπληκτη την Τζάκι να λέει σε συνδαιτυμόνα ο οποίος είχε εκφράσει το θαυμασμό του για το κολιέ των χιλιάδων δολαρίων: «Ω ναι! Είναι ένα εξαιρετικό δώρο του Αρη. Ξέρετε τα σμαράγδια ήταν η αγαπημένη πέτρα του Τζον. Η τυχερή πέτρα των Διδύμων. Ο Κένεντι πίστευε πολύ στα ζώδια και την τύχη. Τελικά βέβαια η τύχη δεν ήταν με το μέρος του».
Οι προσκεκλημένοι προσποιήθηκαν ότι δεν άκουσαν. Εσκυψαν βιαστικά στο πιάτο τους. Ευτυχώς ο «αγροίκος» -σύμφωνα πάντα με τους εκπροσώπους του old money στην διεθνή αριστοκρατία- Ωνάσης είχε σηκωθεί από το τραπέζι και συνομιλούσε όρθιος με στενό του φίλο. Για καλή τύχη της Τζάκι...

Ο ίδιος ο Ωνάσης, άλλωστε, όταν χώρισαν είπε χαρακτηριστικά σε καλούς του φίλους: «H Τζάκι, ό,τι και αν της χάριζες δεν ήταν ποτέ ευχαριστημένη. Αντίθετα η Τίνα (αναφερόταν στην πρώτη σύζυγο του, κόρη του μεγαλοεφοπλιστή Σταύρου Λιβανού) ένιωθε πανευτυχής ακόμα και με εκείνο το λεπτό χρυσό βραχιόλι στο οποίο είχα χαράξει «Τίνα I love you»».

Αρκετά χρόνια αργότερα ο άσπονδος φίλος Σταύρος Νιάρχος σχολίαζε: «Σε κάτι τέτοιες γυναίκες εγώ προσωπικά χάριζα μόνο μια χρυσή ταμπακιέρα!».

πηγή: iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα