Οι εντυπωσιακές παραλίες της Ηπείρου

Η Ήπειρος φημίζεται για πολλά… Για τη ζεστή φιλοξενία, για τα νόστιμα τοπικά εδέσματα και βέβαια για τη φυσική, πλούσια ομορφιά της. Λίμνες, βουνά, ποτάμια και φυσικά τις πανέμορφες παραλίες της. Ακριβώς για αυτές τις, απείρου κάλους, παραλίες θα μιλήσουμε. Το καλοκαίρι έφτασε και σιγά-σιγά όλοι θα τις επισκεφθούμε για να χαρούμε τη δροσιά της θάλασσας.
Και όχι μόνο εμείς που γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τα γαλανά και καθαρά νερά, αλλά και άνθρωποι από άλλες περιοχές που επιλέγουν την Ήπειρο ως καλοκαιρινό προορισμό

διακοπών, ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, για να απολαύσουν τα καταγάλανα νερά και την ομορφιά που απλόχερα έχει χαρίσει η φύση στην περιοχή μας.

Φέτος, μπορεί να μην διακρίθηκαν οι παραλίες μας, στον διεθνή διαγωνισμό “Γαλάζια Σημαία”, όμως κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως διαθέτουμε από τις πιο καθαρές και ασφαλείς παραλίες της Ελλάδας. Και αυτό δεν το δείχνει καμία σημαία, αλλά ο ίδιος ο κόσμος, όλων των ηλικιών, από οικογένειες με μικρά παιδιά μέχρι έφηβοι και ηλικιωμένοι, που τις επιλέγουν και καλύπτουν κάθε εκατοστό της αμμουδιάς σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού! Σίγουρα, οι διακρίσεις βοηθούν στην μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου που δεν γνωρίζει την περιοχή!

Θα πρέπει η Περιφέρεια να προσπαθήσει περισσότερο για την καλή κατάσταση των παραλιών, για την καθαριότητα και την μεγαλύτερη ασφάλεια με ναυαγοσώστες σε κάθε σημείο που χρειάζεται. Παραμέλησε φαίνεται το θέμα αυτό, ειδικά μία τέτοια εποχή που ο τουρισμός έχει μειωθεί αισθητά και χρειαζόμασταν τη διαφήμιση. Ευτυχώς από μόνη της η φύση κάνει ακόμη καλή δουλειά. Ας ελπίσουμε μελλοντικά να δώσει ένα χεράκι βοηθείας και η Περιφέρεια.

Οι παραλίες μας αποτελούν, χωρίς αμφιβολία, έναν από τους σημαντικότερους πόλους έλξης και είναι κρίμα να μην υπάρχει η ανάλογη σημασία από τους αρμόδιους φορείς, με στόχο την μεγαλύτερη φροντίδα για την καλύτερη δυνατή ανάδειξη.

Ποιες είναι όμως οι πιο γνωστές και εντυπωσιακές παραλίες της Ηπείρου; Αυτό θα δούμε παρακάτω, ξεκινώντας από το Μονολίθι. Μία από τις πιο αγαπημένες αμμουδιές, κυρίως των νέων. Πέρυσι είχε πάρει, μάλιστα, και γαλάζια σημαία, για την καθαρότητα των νερών καθώς και την ασφάλεια. Το Μονολίθι είναι η μεγαλύτερη παραλία αμμουδιάς στην Πρέβεζα αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με μήκος περίπου 25 χιλιόμετρα. Το όνομα Μονολίθι, δηλαδή μόνος λίθος, λέγεται πως προήλθε από μία σειρά παραλιακών βράχων σε απόσταση 10m από την ακτή, οι οποίοι προεξείχαν από την επιφάνεια της θάλασσας. Ιταλοί και Γερμανοί στρατιώτες, για ψυχαγωγία, βομβάρδισαν το βράχο και τον έσπασαν, οπότε σήμερα είναι στο επίπεδο των νερών. Η παραλία ξεκινά από το δάσος του Μονολιθίου και επεκτείνεται μέχρι το Κανάλι. Το δάσος αυτό βρίσκεται ανάμεσα από την Εθνική Οδό Πρέβεζας και την παραλία. Καθαρά νερά αλλά σχετικά βαθειά γι’ αυτό και δεν την προτιμούν ιδιαίτερα οικογένειες. Μάλιστα παραλιακά έχουν στηθεί διάφορα συγκροτήματα, με ξαπλώστρες και δροσιστικά αφεψήματα που επιλέγουν νεότερες ηλικίες συνδυάζοντας το μπάνιο τους με τον καφέ του

Keywords
Αναζητήσεις
η καλυτερη παραλια της ηπειρου, paralies ipirou
Τυχαία Θέματα