Ο Ολάντ κατέβασε παράσταση γάλλου κωμικού λόγω αντισημιτισμού

Την απαγόρευση της παράστασης του κωμικού ηθοποιού Ντιεντονέ ζήτησε ο ίδιος ο Φρανσουά Ολάντ καθώς ο 47χρονος κατηγορείται για αντισημιτισμό.

Όπως έγινε γνωστό η παράσταση «Ο τοίχος» στην οποία συμμετέχει ο Ντιεντονέ απαγορεύτηκε στην πόλη Νάντη, καθώς σήμερα είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει περιοδεία σε όλη τη χώρα.

Ο Σοσιαλιστής πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ κάλεσε τους νομάρχες όλης της χώρας να μην δείξουν καμία απολύτως επιείκεια και να φανούν «αδιάλλακτοι» απέναντι στον Ντιεντονέ και την παράσταση του, ενώ πολλοί θεωρούν ότι ο ηθοποιός είναι η

γαλλική εκδοχή του ιταλού Μπέπε Γκρίλλο.

Ο Ολάντ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ζητώ από όλους τους εκπροσώπους του κράτους να είναι πάντα σε επαγρύπνηση και να μην δείξουν καμία ελαστικότητα. Κανείς δεν πρέπει να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει αυτές τις παραστάσεις για να προκαλέσει και να προωθήσει τον αντισημιτισμό», ενώ την άποψη του αυτή επικροτούν και δήμαρχοι πολλών γαλλικών πόλεων.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο 47χρονος Ντιεντονέ, με μητέρα Γαλλίδα και πατέρα από το Καμερούν έχει «καταδικαστεί» αρκετές φορές στο Παρίσι για υποκίνηση φυλετικού μίσους και αντισημιτισμό, γι’ αυτό και η γαλλική κυβέρνηση έχει παρέμβει ήδη, καθώς τον θεωρεί κίνδυνο για τη δημόσια τάξη.

Από την πλευρά του ο Ντιεντονέ επέλεξε να ακολουθήσει την δικαστική οδό, αλλά δεν φαίνεται να τον απασχολεί και πολύ που βρίσκεται στο επίκεντρο, αντιθέτως ο Γάλλος ηθοποιός όπου βρεθεί και όπου σταθεί δηλώνει υπέρμαχος της δικαιοσύνης σε θέματα αντισημιτισμού, ενώ έχει κατέβει για τέταρτη φορά υποψήφιος στις γαλλικές βουλευτικές εκλογές.

Το 1997 μάλιστα όπως και το 2012 ήταν υποψήφιος στο Ντρε του διαμερίσματος Λ΄Ερ ε Λουάρ και το όνομα του φιγούραρε στο ψηφοδέλτιο του κόμματος «Αντισιωνιστικό Κίνημα».

The post Ο Ολάντ κατέβασε παράσταση γάλλου κωμικού λόγω αντισημιτισμού appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα