Νέα ενίσχυση των δημοσίων εσόδων από τον Οργανισμό Αγορών

Στην καταβολή ποσού 500.000 ευρώ προς το Δημόσιο προέβη εκ νέου σήμερα η διοίκηση της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών στα πλαίσια μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 4,35 εκατ. ευρώ μετά από σύσκεψη του υφυπουργού Ανάπτυξης Θ. Σκορδά με τον διευθύνοντα σύμβουλο του φορέα Π. Σταμπουλίδη.

Ήδη έχει επιστραφεί ποσό 3.000.000,00 ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος με αποδέκτη το Ελληνικό Δημόσιο και έπεται η ολοσχερής καταβολή του υπολοίπου έως το καλοκαίρι.

Το προηγούμενο ποσό, ύψους επίσης 500.000,00 ευρώ, αποδόθηκε στις 25/9/2012. Παρά τη δεινή οικονομική συγκυρία που διατρέχει το σύνολο της εγχώριας δραστηριότητας, ο ΟΚΑΑ με την ορθή διαχείριση των διαθεσίμων του, τη δραστική μείωση των εξόδων και τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, κατάφερε όχι μόνο να αποπληρώσει,11 χρόνια νωρίτερα, μακροχρόνιο τραπεζικό δάνειο που είχε συνάψει αλλά και να αυξήσει σημαντικά τους ρυθμούς απόδοσης του.

Μάλιστα, μετά από μακρά περίοδο ζημιογόνων χρήσεω, ο ΟΚΑΑ επιστρέφει το 2013 στην κερδοφορία με προϋπολογισθέντα κέρδη 1.130.000,00 ευρώ, παρά το γεγονός ότι έχει προβεί σε μεγάλη μείωση των ενοικίων των πελατών. Τα ως άνω μεγέθη, απορρέουν από τη δραστική και στοχευμένη αναδιάρθρωση του Ο.Κ.Α.Α. που απέφερε μείωση του λειτουργικό του κόστους κατά 35%. Τέλος, για πρώτη φορά τα έσοδα των Ιχθυοσκαλών μετά από δεκαετίες, φορολογούνται ως πόροι, αυξάνοντας τα δημόσια έσοδα και προστιθέμενα στον Οργανισμό διπλασιάζουν τον κύκλο εργασιών του, στα 14.000.000,00 ευρώ περίπου. Με αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη και συνεχής απόδοση μερίσματος στον μοναδικό μέτοχο, το Ελληνικό Δημόσιο, καθίσταται δυνατή και η ανάληψη δράσεων όπως η σημερινή, που αναδεικνύει την ανταποδοτικότητα που οφείλει να έχει κάθε Δημόσια Επιχείρηση και υπογραμμίζεται η αποφασιστική συμβολή του Ο.Κ.Α.Α. στην τόνωση της εμπορικής δραστηριότητας και στη συγκράτηση των τιμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα