Με θέμα την ονομασία των Σκοπίων συναντώνται Γκρούεφσκι και Φούλε

Ο σκοπιανός πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι θα μεταβεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις 24 Οκτωβρίου ενώ την επόμενη ημέρα θα συναντηθεί με τον επίτροπο, αρμόδιο για τη διεύρυνση της Ε.Ε, Στέφαν Φούλε.

Ο Πέταρ Στάνο, εκπρόσωπος του κ.Φούλε, δήλωσε σε μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, ότι στη συνάντηση του επιτρόπου της

Ε.Ε. με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, θα γίνει λόγος για την έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ΠΓΔΜ, η οποία δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, καθώς και για το ζήτημα της ονομασίας.

«Η συνάντηση θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για να εξετασθεί το περιεχόμενο της έκθεσης προόδου. Τι έχει επιτευχθεί στην ΠΓΔΜ, στην πορεία της χώρας προς την Ε.Ε και το πως εκπληρώνονται τα απαραίτητα κριτήρια. Θα εξεταστούν και οι προκλήσεις του μέλλοντος, καθώς και το τι πρέπει να γίνει για να μπορέσει η χώρα να περάσει στο δεύτερο στάδιο της ενταξιακής διαδικασίας. Φυσικά, όλοι γνωρίζουν ότι η πρόοδος και η ενταξιακή πορεία της χώρας συνδέεται με το ζήτημα της ονομασίας.

Η Επιτροπή επανέλαβε τη θέση της όσον αφορά την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων σε συνδυασμό με το ζήτημα της ονομασίας Έτσι, στη συνάντηση των κ.κ. Φούλε και Γκρούεφσκι θα γίνει και συζήτηση για το ζήτημα της ονομασίας και το πως μπορούν οι δύο χώρες μπορούν να φθάσουν σε μία λύση», δήλωσε ο κ.Στάνο.

Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων σημειώνουν ότι στις 24 και 25 Οκτωβρίου, ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, θα έχει συναντήσεις στη Ν.Υόρκη με τους εκπροσώπους της Ελλάδας, πρέσβη Αδαμάντιο Βασιλάκη και της ΠΓΔΜ, πρέσβη Ζόραν Γιόελεφσκι.

The post Με θέμα την ονομασία των Σκοπίων συναντώνται Γκρούεφσκι και Φούλε appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα