Μαρτυρία «φωτιά» στη δίκη για το κύκλωμα τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη

Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας της υπόθεσης «Καραμπέρη» στη Θεσσαλονίκη, στην κατάθεσή του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στις απειλές και τους εκβιασμούς που δεχόταν από το κύκλωμα τοκογλυφίας και τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» Μάριο Καραμπέρη. Ισχυρίστηκε μάλιστα πως εξαιτίας αυτών, έφτασε στο σημείο να αποπειραθεί να αυτοκτονήσει. Πιο αναλυτικά, στην

κατάθεσή του, ο 65χρονος, πρώην έμπορος έμπορος αλκοολούχων ποτών, ανέφερε πως «στοχοποιήθηκε» από τον Καραμπέρη, τον οποίο αποκάλεσε «κρεατομηχανή». Όπως είπε, οι »δοσοληψίες» του με τον κατηγορούμενο αφορούσαν ένα τοκογλυφικό δάνειο, ύψους 5.000 ευρώ, και κάποιες επιταγές που του έδωσε.

Κατόπιν, ερωτηθείς για τις απειλές που δεχόταν από τον 60χρονο επιχειρηματία, απάντησε πως “μου έλεγε ‘μη με αναγκάζεις να σου κάνω αυτά που κάνω σε άλλους’”, ενώ διηγήθηκε ένα περιστατικό κατά το οποίο «μπράβος κουκουλοφόρος» τον απείλησε με όπλο, λέγοντάς του ότι τον έστειλε «το αφεντικό». «Ήμουν ζωντανός νεκρός», δήλωσε ο μάρτυρας ενώπιον του δικαστηρίου και σημείωσε πως ότι λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει σταμάτησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα, ενώ προσκόμισε και έγγραφο από ψυχιατρείο στο οποίο φαίνεται ότι είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει στο παρελθόν. Πάντως, ο συγκεκριμένος μάρτυρας, που παρίσταται ως πολιτικώς ενάγων, υπέπεσε σε αντιφάσεις σε σχέση με τα όσα κατέθεσε προανακριτικά, γεγονός που όταν κλήθηκε να δικαιολογήσει απέδωσε στα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε τότε.

Keywords
Τυχαία Θέματα