Μ. Αμπάς: Προϋπόθεση για συνομιλίες ο καθορισμός των συνόρων

Ο πολιτικός σύμβουλος του Μ. Αμπάς δήλωσε σήμερα πως ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος ζητά από το Ισραήλ ένα χάρτη που θα καθορίζει τα σύνορα του μελλοντικού Παλαιστινιακού Κράτους, στη βάση των συνόρων του 1967, προτού ξαναρχίσουν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος: Ο πρόεδρος «θέλει να ξέρει, μέσω του χάρτη που θα παρουσιαστεί από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου στον Τζον Κέρι, σε τι συνίσταται, κατά τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, η λύση των δύο κρατών, ιδίως σε ό,τι αφορά τα σύνορα», είπε ο Νιμρ Χάμαντ,

επαναλαμβάνοντας με αυτό τον τρόπο την πάγια θέση των Παλαιστίνιων.
Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναμένεται να επισκεφθεί και πάλι τη Μέση Ανατολή, για τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα, με σταθμούς την Ιερουσαλήμ και τη Ραμάλα. Ο Κέρι, που γνωρίζει καλά τους Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς ηγέτες από την εποχή που προέδρευε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας επιθυμεί να «ακούσει» για άλλη μία φορά και τις δύο πλευρές, είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Βικτόρια Νάλαντ.
Ο Αμπάς μέχρι σήμερα αποκλείει την επανάληψη των διαπραγματεύσεων αν δεν σταματήσει κάθε μορφή εποικισμού εκ μέρους του Ισραήλ. Ζητά επίσης την απελευθέρωσης των Παλαιστίνιων που κρατούνται από το Ισραήλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα