Κύπρος: Ξεπάγωμα μονίμων θέσεων ζητά ο υπουργός Παιδείας

Λευκωσία: Ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Δημοσθένους κάλεσε τη Βουλή να κάνει δεύτερες σκέψεις σε σχέση με το πάγωμα 217 μονίμων θέσεων εκπαιδευτικών, τόνισε ωστόσο ότι η αποδέσμευσή τους δεν θα επηρεάσει την εύρυθμη λειτουργία και στελέχωση των σχολείων.
«Θεωρώ ότι είναι ένα δίκαιο αίτημα και πρέπει να γίνουν δεύτερες σκέψεις εκ μέρους της Βουλής. Θερμότατη παράκληση και

από εμένα», ανέφερε στους δημοσιογράφους ύστερα από τη συμμετοχή του στην συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας.

Συμπλήρωσε ότι το πάγωμα των 217 περίπου θέσεων δεν επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία και στελέχωση των σχολείων, γιατί απλώς οι καθηγητές δεν θα είναι με καθεστώς μόνιμου διορισμού επί δοκιμασία, αλλά θα ανήκουν στην κατηγορία των εκτάκτων.
Καθηγητική παραβατικότητα

Για την καθηγητική παραβατικότητα

Ερωτηθείς για τα μέτρα που θα λάβει το Υπουργείο για την καθηγητική παραβατικότητα, ο κ. Δημοσθένους ανέφερε ότι «το να φέρεις τον τίτλο του δασκάλου είναι ίσως ο πιο τιμητικό τίτλος που μπορεί να απονεμηθεί σε έναν άνθρωπο».

«Για να φέρεις αυτό τον τίτλο πρέπει να είσαι σε θέση να τον υποστηρίξεις και αυτός ο τίτλος δεν έχει να κάνει μόνο με τις γνώσεις τις οποίες κατέχεις και θα μεταφέρεις με επάρκεια στους μαθητές, αλλά έχει και πολλούς άλλους ρόλους να επιτελέσει ως δάσκαλος είτε στη δημοτική και στη μέση, είτε στην Πανεπιστημιακή εκπαίδευση», είπε.
Πρόσθεσε ότι σε αυτά τα ζητήματα το Υπουργείο δεν αποδέχεται οτιδήποτε δεν σέβεται τον μαθητή, όπως δεν αποδέχεται από τους μαθητές να μην σέβονται τους καθηγητές και τους δασκάλους τους, δεν αποδέχεται από κανέναν και για κανέναν λόγο να μην σέβεται πρώτα απ` όλα τον εαυτό του και δεύτερο το ρόλο που έχει να επιτελέσει.

«Εχουμε να διαχειριστούμε ανήλικους και είναι διπλή και τριπλή η ευθύνη που θα πρέπει να διακατέχει τον καθένα», είπε προσθέτοντας ότι σε αυτά τα ζητήματα δεν γίνονται εκπτώσεις.

Πηγή: philenews.com

Keywords
Τυχαία Θέματα